България е на 42-ро място за дистанционна работа в света

Свързани новини

19.10.2023 11:05

България е на 42-ро място за дистанционна работа в света

Видян 348 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дистанционната работа става все по-нормална част от съвремения бизнес свят. Интересът към този начин на работа продължава да расте. Глобалният индекс за отдалечената работа на NordLayer за 2023 година разкрива интересни тенденции и местоположения, които подчертават влиянието на дистанционната работа в съвременния свят.

Този индекс изследва ключовите фактори, които влияят върху възможността за успешна дистанционна работа, включително цифровата инфраструктура, социалните гаранции, икономическата стабилност и кибербезопасността. След анализ на тези критерии, България се нарежда на 42-ро място в света за дистанционна работа. Резултатът за страната ни е 0,702 като нито една страна няма максимума от 1,000.

Преди нас се нареждат Румъния, Китай, Израел и Малайзия, които също се справят добре по показателите за дистанционна работа. След българите се нареждат страни като Уругвай, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Грузия.

Най-високо класиралите се страни в общия Глобален индекс за отдалечената работа обикновено са по-скъпи за живеене. Това не е изненадващо, тъй като развитите икономики предлагат по-напреднала цифрова инфраструктура и по-голям брой социални гаранции. Въпреки това, тези страни предоставят и високи възможности за дистанционна работа и качествен начин на живот.

Дания, Нидерландия и Германия са на първите три места, но има и други интересни дестинации.

Индексът на NordLayerсе състои от четири равнопретеглени елемента: кибербезопасност, икономическа безопасност, социална безопасност и цифрова и физическа инфраструктура. Всеки от тях съчетава набор от подробни атрибути.
Кибербезопасност включва инфраструктура, реакция и правни мерки.
Икономическа безопасност, включваща аспекти като туристическа привлекателност, владеене на английски език, разходи за живот и здравеопазване.
Цифрова и физическа инфраструктура, включително фактори като качество на интернет, достъпност, електронна инфраструктура, електронно правителство, физическа инфраструктура и пространства за съвместна работа.
Социална безопасност, включително подрезултати за обща безопасност, лични права и приобщаване.

Глобалният индекс за отдалечената работа на NordLayer за 2023 година представя важна информация за тенденциите в дистанционната работа и най-подходящите места за нея. България може да се гордее със своето 42-ро място в индекса, но все още има работа за вършене, за да напредне по този показател. Той дава ясна картина за местата, където може да намерите най-добрите възможности за дистанционна работа.




Автор: Pixotab


Страницата им във Фейсбук: Pixotab



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв