За миналата година от ОЛАФ са били приключени проверките по 10 случая на съмнения за злоупотреба с европейски средства у нас, като по шест случая са издадени препоръки за по-нататъшни действия

Свързани новини

08.06.2022 12:37

България да възстанови 30 млн. евро по европейски програми: ОЛАФ

Видян 1909 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) иска България да възстанови 30 млн. евро в европейския бюджет, предава БНР, като се позовава на публикувания доклад на ОЛАФ за миналата година.



В документа се отбелязва, че службата е приключила разследването си по строежа на 377 къщи за гости, съфинансирани от Европейския фонд за развитие на селските райони и препоръчва на генералната дирекция за земеделско и селско развитие към Европейската комисия да бъдат възстановени 23 млн. евро.



От ОЛАФ уточняват, че става дума за измама, при която къщите не са използвани за целите, за които са отпуснати средства от еврофондовете, а именно подобряване на икономическата устойчивост на тези области, разкриване на работни места и диверсификация на икономическите дейности. Ползвани са като вили.



Службата е открила и редица нередности по схема, финансирана от Европейския фонд за гарантиране на земеделието в България, която е трябвало да насърчи производството и рекламата на земеделски продукти като вина, череши и млечни продукти.



Разследването е установило, че изпълнението на всички 11 програми е дадено на един и същ икономически оператор, базиран в Гърция, а процедурата за избор на изпълнителя съществено се е отклонявала от изискванията за конкуренция.



Разследването е показало, че средствата по програмите са силно завишени и има съществени разлики между цените по фактури от изпълнителите и подизпълнителите на услугите. Затова ОЛАФ препоръчва във фонда да бъде възстановена сумата от 7 млн. евро.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби