Свързани новини

20.11.2013 15:35

„България без цензура“ окупира президенството

Видян 1115 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стотици привърженици на "България без цензура" окупираха сградата на президентството със знамена на движението и викове "Оставка", съобщи бинюз. Сред тях е и лидерът на движението Николай Бареков.


Акцията започна около час преди началото на Консултативния съвет по национална сигурност при президента. Тя се провежда заради отказа на президента Росен Плевнелиев да допусне участници от извънпарламентарните партии на срещата.


Заседанието е насрочено за 14 часа.


В него ще участват лидери на партиите в парламента и министри. Срещата е посветена на сигурността в страната след приемането на сирийски бежанци.


„За мен най-голямата новина на КСНС ще е, ако стартират операция „Чисти ръце”,


каза Бареков пред президентството. Само преди няколко дни той проведе многохилядно шествие в подкрепа на акцията. Според лидера на „България без цензура” проблемът с бежанците не е най-важният, а този с демографската криза.


Бареков отново се закани да блокира достъпа до заседанието на някои от лидерите на парламентарните групи. Това ще стане, ако не бъде допуснат до срещата.


Плътен кордон от полицаи пази сградата на президенството. Той е разположен от край до край пред централния вход на около десет метра пред гвардейците и с лице към протестиращите.


Съюз „Чисти ръце” е отворен за партии и политици, които не са корумпирани, не са били на власт или пък за старите формации, които са се изчистили от корумпирани политици, стана ясно още от думите на Бареков. Той подреди от едната страна на барикадата България без цензура, СИЛА, ВМРО, Атака, НФСБ, СДС с новите си лица.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева