Миналата седмица фармацевтите получиха разрешително да предписват свободно антибиотик или алтернативи на пеницилин за лечение на заболяването. Даването на антибиотици във Великобритания за по-масова употреба е голяма рядкост.

Свързани новини

29.12.2022 12:30

Бактериалната инфекция взе жертви в Шотландия

Видян 824 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Две деца под 10 години починаха в Шотландия от бактериалната инфекция, причинявана от стрептококи от Група А, с което общият брой на жертвите за цялото Обединено кралство достигна 26, предаде БНР.

От общественото здравеопазване на Шотландия потвърдиха, че двете деца са под 10 години и са починали между октомври и декември. Общо жертвите в Шотландия са 7. Общо 26 деца са починали от заразата във Великобритания, но за първи път се съобщава за смъртни случаи в Шотландия.

Шотландският министър на здравеопазването Хамза Юсаф написа в Twitter, че „всеки смъртен случай е трагедия, особено на малки деца, но добрата новина е, че повечето случаи на бактериална инфекция са сравнително леки и могат да се лекуват с антибиотици. Той допълни, че работи ефективно с британските власти за доставка на лекарствата.

Миналата седмица фармацевтите получиха разрешително да предписват свободно антибиотик или алтернативи на пеницилин за лечение на заболяването. Даването на антибиотици във Великобритания за по-масова употреба е голяма рядкост.

От Световната здравна организация информираха, че смъртоносната инфекция е засечена и в други европейски държави като Франция, Ирландия, Нидерландия и Швеция.

Вече се говори за напреднал стадий на разработване на специална ваксина срещу заболяването.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 29.12.2022 10:14

    измират ваксинирани деца с отровните ковид ваксини и силно компрометиран имунитет от тях, както и идиотската доктрина срещу антибиотиците, създадена от ваксинаторите, натрапвана на лекарите

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.