Белият дом бързо да уточни, че Байдън не е призовавал за смяна на режима в речта си, като заяви, че президентът е искал да каже, че не може да се позволи на Путин да упражнява власт над съседите си или над региона

Свързани новини

27.03.2022 08:23

Байдън заяви, че Путин "не може да остане на власт", Белият дом: Президентът не е призовавал за смяна на режима

Видян 3047 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Джо Байдън заяви в събота, че руският лидер Владимир Путин не може да остане на власт след бруталното си нахлуване в Украйна -  финално,  спонтанно послание, отправено в последните моменти от обиколката на президента в Европа, което Белият дом бързо оттегли, съобщава Политико.




Призивът на Байдън за прекратяване на управлението на Путин - месец след като той започна смъртоносна и разрушителна война със съседна Украйна - беше първото му включване в тази тема. В продължение на седмици високопоставени представители на администрацията, включително държавният секретар Байдън, подчертаваха, че не се застъпват за смяна на руското ръководство.


 


Тази реплика предизвика вълнение в американската външнополитическа общност, преди Белият дом бързо да уточни, че Байдън не е призовавал за смяна на режима в речта си, като заяви, че президентът е искал да каже, че не може да се позволи на Путин да упражнява власт над съседите си или над региона. "Той не е обсъждал властта на Путин в Русия, нито смяната на режима", заяви официално лице в изявление.


Но връщането назад само повдигна въпроса защо Байдън изобщо е произнесъл тази реплика и дали съзнателно е искал да предаде посланието. Думите не бяха включени в подготвените му бележки.
 
 
Байдън използва вечерната реч в полската столица, за да призове американските съюзници да бъдат "с ясен поглед" в "битката между демокрацията и автокрацията, между свободата и репресиите", за която предупреди, че изисква бдителност и няма да приключи скоро.
 
 
 
"Украйна никога няма да бъде победа за Русия, защото свободните хора отказват да живеят в свят на безнадеждност и мрак", каза Байдън от Кралския дворец във Варшава, малко преди да се оттегли от тридневната си среща със съюзници на САЩ, войски край границата с Украйна и направи спирка тук, за да утеши бежанците. "Ще имаме различно бъдеще, по-светло бъдеще, основано на демокрацията и принципите, надеждата и светлината, благоприличието и достойнството, свободата и възможностите.


"За Бога", добави Байдън, "този човек не може да остане на власт. "
 
 
Байдън пътува в Белгия и Полша, като войната от другата страна на границата със съюзниците от НАТО е на първо място в програмата му. "Ние сме с вас", каза той на около 1000 присъстващи в събота, сред които бяха полският президент Анджей Дуда и служители на американското посолство. "Точка. "


"Всяко поколение е трябвало да побеждава моралните врагове на демокрацията. Това е начинът на света. Защото светът е несъвършен, както знаем. Когато апетитите и амбициите на малцина се стремят да доминират над живота и свободата на мнозина", каза Байдън.
 

Той започна и завърши обръщението си с уроците на папа Йоан Павел II, покойния католически лидер, известен в родната си Полша като Ян Павел II.
Ричард Хаас, председател на Съвета за международни отношения, заяви, че коментарите на Байдън могат да засилят страховете или убеждението на Путин, че Америка иска да го измести от лидерския пост и да подкопае авторитарна Русия.
 
 
Хаас заяви, че високопоставен служител на Байдън, вероятно съветникът по националната сигурност или държавният секретар, трябва да се свърже с руския си колега и да обясни, че коментарът на Байдън е направен в разгара на събитията, не отразява политиката на САЩ и че те остават ангажирани да работят с Русия за прекратяване на войната в Украйна.


Още преди грешното изказване на Байдън, пътуването разкри предизвикателствата и противоречията пред Америка във връзка с непровокираната война на Русия. Байдън беше посрещнат като лидер на свободния свят - дори се определи като такъв по време на срещата на върха в НАТО. И все пак той изпитва трудности да пренесе дипломатическия си импулс в чужбина при американците у дома. Продължава и натискът от страна на официални лица в Киев, които твърдят, че резултатите от колективните действия на Запада досега не са постигнати.
 
 
 
 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.03.2022 23:21

    КРЕМАТОРИУМ ИНВЕСТ ООД Варна, Гробищен Парк Запад Тел: 052 481 777 Моб: +359 898 844 844, +359 894 499 545 Email: varnacrematorium@gmail.com

  • 003 Anonimen 28.03.2022 07:55

    не е негова работа,но по-скоро той не става за президент,Путин казал ли го е?не

  • 002 Anonimen 27.03.2022 18:38

    Байдън е пълен СКЛЕРОТИК-той ли е нормален,който само хули без мозък......и говори дивотии

  • 001 Anonimen 27.03.2022 16:43

    Русия се жертва пак да ни освободи от този нов Хитлер(и надявам се и от неговите генерали като Соломон Паси)с неговите био лаборатории и и подръжка на всички новопръкнали се нацистки организации наричащи се зелени или леви и други възхищаващи се на Зеленски които доведе народа си да бъде пионка в ръцете на този нов Хитлер.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката