Байдън и Путин, които не са разговаряли отпреди началото на руската военна операция в Украйна, ще присъстват на срещата на върха на Г-20 в Бали следващия месец

Свързани новини

12.10.2022 10:30

Байдън нарече Путин "рационален играч, който е направил значителна грешка", не вижда "никакъв смисъл да се среща с него сега"

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за Джейк Тапър от Си Ен Ен във вторник, че руският президент Владимир Путин е "рационален играч, който е направил значителна грешка" по отношение на конфликта в Украйна.

Въпреки че Байдън призна, че Путин може да се ръководи от разума, той определи целите на руския президент в Украйна като "ирационални" Предполагаемата цел на Путин да бъде "лидерът на Русия, който обединява всички рускоговорящи", е абсурдна, предположи Байдън.

"Мисля, че той си мислеше, че ще бъде посрещнат с отворени обятия, че това е домът на "Майка Русия" в Киев и че ще бъде добре приет, но мисля, че просто напълно погрешно пресметна", каза американският президент.


Байдън и Путин, които не са разговаряли отпреди началото на руската военна операция в Украйна, ще присъстват на срещата на върха на Г-20 в Бали следващия месец. Президентът на САЩ не изключи напълно възможността за среща с руския си колега, като миналата седмица заяви, че "предстои да видим" дали двамата ще седнат на една маса.

"Това ще зависи от това, за какво точно иска да говори", каза Байдън пред CNN. Американският лидер изрази готовност да обсъди съдбата на американската баскетболистка Бритни Грийнър, която е в затвора в Русия по обвинение в употреба на наркотици, но иначе не вижда "никакъв смисъл да се среща с [Путин] сега".


 Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Кремъл би обмислил среща, но не е получил предложение от Вашингтон.

Изборът на Байдън на сравнително благоприличното "рационален играч", за да опише руския си колега, е значителна промяна в реториката му, тъй като преди това той предпочиташе да използва думи като "убиец", "чист бандит", "диктатор-убиец" и "военнопрестъпник". Във вторник Лавров заяви пред руски медии, че САЩ "вече започват да разбират, че отиват по-далеч, отколкото са възнамерявали" по отношение на участието си в украинския конфликт.

Същия ден обаче Байдън потвърди обещанието си за "непоколебим ангажимент да държим Русия отговорна за нейната война и да подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо".


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец

Този ден е малко по-интелектуален за вас

Този ден е малко по-интелектуален за вас, с други думи -