Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Индия, че е "малко колеблива" в отговора си на руското нападение в Украйна

Свързани новини

23.03.2022 09:24

Байдън: Индия е "малко колеблива" по отношение на отговора към Русия

Видян 1988 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини Индия, че е "малко колеблива" в отговора си на руското нападение в Украйна, като същевременно похвали "изключително силните" реакции на други регионални съюзници като Япония и Австралия.




В понеделник в реч пред бизнес форум президентът изказа предположението, че Индия не е направила достатъчно, за да накаже Русия за военната ѝ операция, според Ройтерс, като сравни Делхи с другите членове на Индо-тихоокеанското "четириъгълно" обединение, в което влизат още Вашингтон, Токио и Канбера.




Байдън заяви, че блокът за сигурност е издал "изключително силни" осъдителни решения след нападението на Москва в Украйна, "с изключение на Индия, която е малко колеблива по някои от тези въпроси".


 


В по-късен коментар за индийската телевизия NDTV заместник-държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че "демокрациите трябва да се обединят и да развият позицията си спрямо Русия" и да "се противопоставят на автокрации като Русия и Китай", като добави, че тази позиция е била потвърдена пред индийски официални лица.




Въпреки че САЩ и редица съюзници оказват натиск върху Индия да прекъсне приятелските си връзки с Москва, като я подтикват да се присъедини към международната кампания за санкции, Делхи не се поколеба да отстъпи пред това искане, като отказа да гласува за осъждане на Москва в ООН и дори според съобщенията се съгласи да увеличи вноса на руски петрол с отстъпка миналата седмица.


 


 


След виртуалната среща между премиерите на Индия и Австралия тази седмица индийското външно министерство заяви, че Канбера е разбрала нейната позиция по въпроса за Русия, която "отразява нашата собствена ситуация и нашите собствени съображения".




Други държави, включително Китай и дори членове на НАТО - Унгария, Германия и Нидерландия, също оказаха известна съпротива на санкциите.


 


Въпреки че се съгласиха с някои от санкциите, последните три страни оспориха европейската инициатива за въвеждане на пълно ембарго върху руската енергия по-рано тази седмица, изразявайки опасения, че това може да навреди на собствените им доставки на петрол, газ и въглища. Пакистанският премиер Имран Хан също неотдавна отхвърли подобен натиск от страна на Запада, като заяви: "Не съм се прекланял пред никого и няма да позволя на нацията ми също да се прекланя. "


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 23.03.2022 15:19

    НЯМА ДА УСПЕЕ С ЕДНОПОЛЮСНИЯ МОДЕЛ ТОЗИ ВОЙНОЛЮБЕЦ!ДОБРЕ,ЧЕ ИМА ПРАВИТЕЛСТВА СЪС СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА И ПОЗИЦИЯ!ТАКА ИМА ШАНС СВЕТЪТ ДА БЪДЕ СПАСЕН!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей