Президентът Джо Байдън прегръща сина си Хънтър Байдън, след като е положил клетва по време на 59-ата президентска инаугурация в Капитолия на 20 януари 2021 г. | Carolyn Kaster/AP Photo

Свързани новини

04.04.2022 13:38

Байдън е "уверен", че синът му не е нарушил закона: Началникът на канцеларията на Белия дом

Видян 9145 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Джо Байдън е "уверен", че синът му Хънтър не е нарушил закона, заяви в неделя началникът на канцеларията на Белия дом Рон Клайн, съобщава Политико.


"Разбира се, президентът е убеден, че синът му не е нарушил закона", каза Клейн в предаването "Тази седмица" по ABC.

 
Международните бизнес отношения на Хънтър Байдън се разследват от 2020 г. , но дискусията за поведението му се ускори през последните седмици с потвърждението, че лаптопът, захвърлен в сервиз в Делауеър, наистина е негов. Сред въпросите е дали е използвал фамилното си име, за да сключва съмнителни или незаконни бизнес сделки, и дали баща му е знаел какво прави.


Клейн заяви, че президентът не е контактувал с Министерството на правосъдието по този въпрос и че Белият дом оставя въпроса да се развива в правната система без намеса.

 
 
"Президентът е убеден, че семейството му е постъпило правилно", казва Клейн пред водещия Джордж Стефанопулос. "Но отново искам да бъда много ясен. Това са действията на Хънтър и неговия брат. Това са лични въпроси. В тях не участва президентът. И те със сигурност са нещо, с което никой в Белия дом не се занимава. "


Казвайки, че Байдън вярва в независимата правна система, Клайн също така заяви, че никога не е чувал президентът да се изказва в полза на съдебното преследване на бившия президент Доналд Тръмп.


"Една от причините за избирането на Джо Байдън - казва Клейн, - беше, че той обеща да отнеме от Белия дом решението кой да бъде преследван и какво да се прави, и да го предостави на Министерството на правосъдието. Само Ричард Никсън и Доналд Тръмп в съвременната епоха смятат, че решенията за наказателно преследване трябва да се вземат в Овалния кабинет. "

 
  Снимка: Carolyn Kaster/AP Photo
 
 
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 04.04.2022 13:56

    тази война е точно заради синчето на Байдън

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева