"За мен е чест да бъда първо тук, в Българската национална телевизия" като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите", каза Хекимян.

Свързани новини

28.09.2023 09:25

Аз съм задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов: Хекимян

Видян 1137 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не искам това да бъде дебатът на столицата, това каза Антон Хекимян - кандидат за кмет на София на ГЕРБ- СДС в предаването "Денят започва" на БНТ. "Има ли правилен момент, в който един журнолист става политик? Не се включих в предизборната кампания, за да бъда звездата на политическото шоу на тази кампания", добави той.

За отношенията си с Бойко Борисов Хекимян коментира: "Отношенията ми с него са чисто професионални. Първото ми интервю с него беше през 2013 г. и последваха десетки интервюта с него. Аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов и съм показвал най-много карикатури на самия него"

"Влюбих се в духа на София още от студент, като журналист се запознах с проблемите на града и имам увереността, че знам какво искат софиянци", каза още Антон Хекимян.

"За мен е чест да бъда първо тук, в Българската национална телевизия" като кандидат за кмет на София от ГЕРБ-СДС. От 20 години съм в София, влюбих се в София още от студент, влюбих се в духа на София. След това като журналист започнах да живея с проблемите на този град, с детайлите и малките проблеми. Имам увереността, че познавам проблемите на София, казусите на града, знам какво искат софиянци, ако щете дори и гостите на града какво очакват да видят в него и знам как работят институциите", каза Хекимян.

Той подчерта, че механизмът, по който е избран не е като филмов сценарий: "Получих обаждане от Бойко Борисов. В това обаждане разбрах каква е целта, разбрах какво е предложението, след което имахме среща, говорихме с него. Пожелах да имам достатъчно време да обмисля. Междувременно се запознах и попитах за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. От това какъв ще е екипът, с който ще работя, какви ангажименти ще трябва да поемам".

"Важно е човек да вземе информираното решение и аз го взех. То не е емоционално. Но със сигурност е нещо, което съм искал", добави Хекимян.

Той подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката. "Аз няма от какво да се притеснявам. Открит съм и гражданите ме познават. Всякакви внушения, че нещо се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра тук с това интервю", каза Хекимян.

Според него институциите, начело с качествени хора, могат да променят системата, могат да променят живота на гражданите към по-добро.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил "къртица" в бТВ, той отговори така.

"Тази дума е обидна не само за колегите в Би Ти Ви, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в бТВ може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път".

Кандидатът за кмет на София заяви, че няма никакво притеснение в моралния си компас. "Единственото, което ме притеснява е, че журналисти нападат журналисти. Ако журналисти нападат мен в тази ми роля, няма никакъв проблем. Но журналисти да нападат колегите си и да правят внушения, че те са изпълнявали поръчки на една или на някакви партии, повярвайте ми, това ме вбесява, защото не е истина", каза още кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Източник: БНТ


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.09.2023 15:01

    Кабеларките, слугуващи на туземната на Галя от ПосолствоТО колониална администрация, не съобщават, че майката Златка Хекимян в Стара Загора е „наградена“ от ГЕРБ с джакпот от тотото. след като тото-милионери станаха Поли от Симитли и началник на полицията в Бургас, обслужващ ГЕРБ.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

В днешния последен априлски ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. В днешния последен априлски ден и в навечерието на