Автомобил се блъска в кортежа на Байдън

Свързани новини

18.12.2023 09:50

Автомобил се блъсна в кортежа на Байдън

Видян 632 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобил се е блъснал в един от джиповете в кортежа на Джо Байдън, докато президентът на САЩ е напускал предизборния си щаб в Уилмингтън, щата Делауеър, в неделя вечер, потвърдиха от Сикрет сървис на САЩ.

Чул се е силен трясък; президентът е бил пред сградата и се е готвел да се качи в колата си, където го е чакала първата дама Джил Байдън. На кадрите се вижда, че Байдън е бил видимо изплашен от инцидента. Той спрял изненадан и погледнал към източника на звука, след което служителите на Сикрет сървис бързо го придружили до автомобила му. NBC съобщи, че президентът е казал "уау", когато всичко се е случило.

"Автомобил на Сикрет сървис, който охранява маршрута на кортежа на президента, е бил ударен от друго превозно средство" около 20:00 ч. местно време, заяви говорителят на Сикрет сървис Стив Копек пред CNN.

Според Копек няма "никакъв защитен интерес, свързан с това събитие", което означава, че Тайните служби смятат, че катастрофата е била неумишлена. "Кортежът на президента е отпътувал без инциденти", добави той.


Сребрист седан с регистрационни номера от щата Делауеър се удари в джип, закриващ кортежа на Байдън, на кръстовището срещу входа на предизборния щаб в дъждовно време в Уилмингтън, съобщи Ройтерс, като се позова на доклад на пресцентъра на Белия дом.

Служителите на Сикрет сървис бързо обградили автомобила и насочили оръжията си към шофьора, който вдигнал ръце, разказва свидетел пред агенцията.

След инцидента Байдън се е върнал благополучно в дома си в Уилмингтън, добави той.

Президентът и първата дама бяха посетили предизборния щаб на Байдън за 2024 г., за да споделят храна с персонала и да ги поздравят по време на празничен щастлив час. За първи път лидерът на САЩ посещава екипа, който работи от офиса в Уилмингтън от лятото.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 автокъща Горубляне 18.12.2023 22:52

    Нито кортежа на Байдън, нито Сикрет сървиз ползват автомобили от марката "Jeep". Думата джип е навлязла дълбоко погрешно в прогресивно изпростелите български медии. И се ползва за всякакви едрогабаритни и високопроходими автомобили от типа SUV! Oт медиите се налага и всред простолюдието. Според тази простотия всяко по-едро МПС в регион Мутроклептопапуристан е "джип". Самия бранд-марка "Jeep" са сравнително малки возила, с тегло под един тон. Кортежа на Байдън се състои само от около една дузина 10 тонни бронирани SUV-Cadillac-"The Beast"(Чудовища). Aвтомобилите от Сикрет сървиз по охраната на Президента, са предимно тежко бронирани 5-6 тонни SUV- Шевролети,Фодрове и GM!Оригинални Джипове от марката Jeep, НИКОГА не са ползвани за охрана на Президента. В щатите джипове от запазената марка Jeep се ползват предимно от тинейджъри-сърфисти, ловците и фермерите по селата, защото са 4х4, т.е. високопроходими.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв