17.02.2009 17:12

Автомафията отваря колите с нови трикове

Видян 1830 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Все по-чести стават случаите, когато изобретателни автоджамбази крадат коли ползвайки специални уреди с необходимия за целта софтуер. Включвайки миникомпютър към буксата на този на колата се влиза в менюто на автомобила и возилото може да потегли. Операцията трае не повече от 30 секунди. Друг софтуер блокира заключването и след като шофьора се е отдалечил от автомобила се измъкват скъпи вещи най-често – лаптопи.


Автоджамбазите посягат предимно на лимузини от марките Мерцедес и Ауди. Като бройка кражби на коли тенденцията се запазва, казаха пред 19` от Столичната полиция. По данни на Интерпол и Европол, центрове на автомафията на Балканите са Подгорица, Прищина, София, Скопие, Белград, Нови Сад, Шабац, Баня Лука, Биелина, Сараево, Сплит и Загреб. Нашата автомафия обаче е добила голяма слава на Стария континент. Пред Нова телевизия запознати разкриха, че запазена марка на българите е да се върже кутийка от безалкохолно, която да дрънчи и когато собственикът слезе, за да види какво се случва обирджиите отпрашват с колата. Освен това се правели фирми фантоми, за да се вземат лимузини на лизинг и след това търговците пиели по чаша студена вода.


Част от откраднатите автомобили в Европа минават през Централна Сърбия, Косово, Черна гора и Албания и се стоварват в държави от Близкия Изток, а крайната дестинация е автопазарът в Дамаск. Най-много автомобили са откраднати през 2007 г. в Италия – 280 000, следва Франция – 243 000 и Великобритания – 211 000.


Междувременно криминалистите в Гоце Делчев задържаха млада жена, откраднала паркиран в града "Мерцедес". Преди да посегне на возилото тя изпила солидно количество алкохол в местно заведение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да