Gazprom Austria GmbH

Свързани новини

23.05.2023 17:35

Австрийският имот на Газпром ще бъде продаден на търг

Видян 5956 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инвентар, принадлежащ на австрийския филиал на руския енергиен гигант "Газпром", ще бъде продаден на 24 май, съобщиха австрийските медии в понеделник.

Това се случва, след като през април Gazprom Austria GmbH подаде молба за обявяване в несъстоятелност пред Търговския съд във Виена след "прекратяването на доставките на природен газ от Gazprom Export Ltd., Санкт Петербург", според изявлението на адвокат Георг Унгер.

Според съобщения в медиите обзавеждането на базирания във Виена филиал на Газпром, състоящо се от 240 елемента, ще бъде продадено на търг от името на синдика по несъстоятелността от австрийската аукционна къща Aurena.

Партидите включват висококачествени офис мебели, картини, акустично оборудване, растения, компютри, телефони, сейфове, шредери за документи и дори шкаф за дегустация на вино. Сред предметите е историческа карта на Руската империя, озаглавена на латински език "Mappa generalis totius Imperii Russici".

Аурена съобщи, че всеки, независимо дали е фирма или физическо лице, може да подаде оферта в онлайн търга и че вече е получил многобройни заявки.


Търгът "предлага възможност да се научи повече за историята и значението на дъщерното дружество на Газпром в Австрия и ще позволи на заинтересованите страни да притежават част от настоящата икономическа и политическа история", пише австрийският информационен канал Vindobona. Картата на тръбопроводите в Европа "може да даде представа за структурата на мрежата и европейските енергийни доставки", докато въздушната снимка на газовата станция в Баумгартен илюстрира инфраструктурата и маршрутите за транспортиране на природен газ, пише изданието.

Австрийските медии предполагат, че някои от картините от бившия австрийски офис на Газпром могат да имат и художествена стойност, тъй като биха могли да бъдат произведения на регионални или международни художници.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

дева