Свързани новини

27.12.2019 12:28

Аврамова: През 2020 г. в строеж ще бъдат над 100 км скоростни и магистрални участъци

Видян 1842 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През 2020 г. в строеж ще бъдат над 100 км скоростни и магистрални участъци от пътната инфраструктура, каза в интервю за БТА министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова. Това са участъци от магистралите "Хемус" и "Струма", магистрала "Европа", скоростният път Видин-Ботевград, Околовръстното на София между "Младост" и автомагистрала "Тракия".


Министър Аврамова увери, че по всеки един от елементите на тола се работи с голяма отговорност, за да бъде изпълнено планираното и тол системата да влезе в търговска експлоатация най-късно до 1 март 2020 г.


Направените изчисления показват, че повишението на цените на автобусните билети в резултат от въвеждането на тарифите би трябвало да е между 5 и 96 ст., каза министър Аврамова. При късите автобусни линии като Плевен-Ловеч или Пловдив-Пазарджик тол тарифите ще доведат до поскъпване на билетите между 5 и 15 стотинки. При маршрути със средна или по-голяма дължина поскъпването ще е с 5-6 на сто, но не повече от 96 ст. Билетът от София до Перник например ще поевтинее с 2,2 на сто, тъй като делът на таксуваната мрежа по този маршрут е само 30 процента, коментира министърът. Малко по-голямо е увеличението при по-дългите разстояния. В момента средната цена на билета от София до Русе например е около 21,84 лв. При средна заетост от 20 човека в автобус, цената на винетката на един пътник е 13 ст. Тол таксата на пътник по този маршрут с дължина 316,12 км е 63 ст. и при положение, че мрежата с тол таксуване е 85 процента от целия маршрут, цената на билета ще се повиши на 22,44 лв. или увеличението ще е с около 60 ст., каза министър Аврамова.


Животът ни принуждава да търсим и по-модерни, иновативни решения, коментира

 

 


продължи >>

Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби