По думите му спецправосъдието е създадено с две цели - да бъдат преследвани политически неудобните на Борисовата държава и да бъдат прикривани престъпления

Свързани новини

18.04.2022 16:04

Атанас Атанасов за спецправосъдието: Един от елементите на Борисовата държава беше закрит

Видян 921 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Образно бих казал - един от елементите на Борисовата държава беше закрит". Така зам.-председателят на Демократична България Атанас Атанасов коментира в Денят започва затварянето на специализираните съдилища и прокуратури.


 


"Миналата седмица МВР публикува списък от 116 преписки, изпратени в периода 2020-2021 година за корупция по високите етажи на властта. Половината от тях са изпратени в Специализираната прокуратура и до ден днешен няма реакция.


 


Там има данни за престъпления, извършени в здравеопазването, в строителството на пътища. Направи ми впечатление, че за три от тези преписки е отбелязано, че са свързани с лица, близки до главния прокурор и досега няма реакция по тях", добави Атанасов пред БНТ.


 


По думите му спецправосъдието е създадено с две цели - да бъдат преследвани политически неудобните на Борисовата държава и да бъдат прикривани престъпления. Друг проблем е била и липсата на случайно разпределение на делата.


 


„На всеки един от магистратите е дадена възможност да продължи реализацията си в съдебната система”, подчерта Атанасов. Заяви, че следващата стъпка е обща реформа в съдебната система - децентрализиране на прокуратурата и преструктуриране на ВСС чрез промени в Конституцията.


 


"На този етап е ясно, че ГЕРБ и донякъде ДПС няма да подкрепят тези предложения. Ако няма мнозинство за конституционни промени, има и други механизми за промени в процесуалните закони, които могат да се постигнат с обикновено мнозинство", каза още Атанасов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 19.04.2022 12:41

    Щом идва от генералчето има нещо много гнило

  • 002 Ели 18.04.2022 21:20

    Генералчено си беше добре пир Боко като платена опозиция

  • 001 Асен 18.04.2022 20:59

    Друг от елементите на Борисовата държава обаче – Христо Иванов, му е партньор обаче!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.