Свързани новини

13.07.2021 15:01

Атанас Атанасов: Прибързано предлагане и спорен състав на кабинета на Слави

Видян 1839 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Вече имах възможност да благодаря на всички щабове, кандидати и активисти на ДСБ и „Демократична България“ за неуморната работа и чудесна позитивна кампания и да поздравя новоизбраните народни представители. Резултатите от изборите показват ясно, че българските граждани искат промяна и все повече от тях разпознават „Демократична България“ като единствената политическа сила, която може да поведе страната ни по правилния път към законност и модернизация. Тази позиция на лидерът на ДСБ и съпредседател на "Демократична България" ген. Атанас Атанасов беше разпространена от пресцентъра на ДСБ. 


Във връзка с предстоящите задачи в новия парламент, свиквам заседание на Националното ръководство на партията, съвместно с новоизбраните народни представители, с оглед обсъждане и вземане на решение по следните въпроси:


1. Конституиране на 46-то НС и участието на „Демократична България“ в неговото ръководство.


2. Формиране на позиция по въпроса за образуване на мнозинство.


3. Подготовка за внасяне на законопроекти, свързани с основните приоритети на „Демократична България“ за развитието на страната.


4. Изработване на позиция относно съставянето на правителство.


Сформирането на правителство е сложна политическа задача изискваща спазване на конституционните процедури, търсене на колективни решения, диалог между политическите сили и консенсус по основните политически въпроси за управлението на страната.


Прибързаното предлагане на спорен състав на правителство създава риск за миниране на диалога между парламентарно представените политически сили за решаването на тази основна задача.


Накрая искам да подчертая, че за нас водещ трябва да бъде вотът на избирателите, които ни показаха че искат отстраняването на Борисов от власт и създаване на политическа стабилност чрез прекратяване на политическата криза.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.