Свързани новини

24.06.2010 13:00

“Атака” осигурява адвокати на Спаска Митрова

Видян 2127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партия “Атака” ще осигури адвокатска защита на българската гражданка Спаска Митрова, осъдена на 9-месечна условна присъда за клевета и обида на съдии. Това се разбра днес от лидера на партията Волен Сидеров, в чийто кабинет в парламента гост бе Митрова.


Волен Сидеров обяви, че има неизвестни факти досега около нейния проблем и най-важния от тях е, че тя досега няма адвокат от българска страна. Явор Нотев ще се ангажира с нейната защита, вероятно и колегата му Огнян Стоичков, добави Сидеров. В кабинета на Сидеров бе и евродепутата от "Атака" Димитър Стоянов, който обяви, че кани Спаска Митрова за негов сътрудник в Европарламента, за да го консултира по най-различни въпроси, между които и проблемите около бъдещото членство на Македония в ЕС и около Копенхагенската стратегия, която се отнася до защитата на човешките права. Спаска Митрова обяви, че приема поканата му.
На срещата в кабинета на Сидеров беше изразено мнение, че е добре към Македония да се поставят същите критерии за членство, каквито имаше от страна на ЕС и към България. На въпрос дали решението на Спаска Митрова няма да рефлектира отрицателно върху нейния живот в Македония, тя отговори, че по-трудно не може да стане за нашите хора, които са там. По нейните думи, тя иска да работи в екипа на Димитър Стоянов и за целите, които си поставя в България. В заключение Волен Сидеров заяви, че българите в Македония продължават да бъдат тормозени и след решението на Спаска Митрова там по-лошо не може да стане, напротив има шанс нещата да тръгнат към подобряване.


Обвинението, по което Митрова получи условна присъда, е за клевета и обида на съда в родния й град Гевгели, наречени от нея “сърбокомунисти” и “УДБ”-аши, както в Македония назовават членовете на тайните служби на бивша Югославия. Това бе третото дело, което съдебната система на Македония води срещу Спаска Митрова. При първото от съда в Гевгели тя бе наказана с три месеца затвор за неизпълнение на заповед на държавна институция да осигурява определени условия за свиждане на дъщеря й Сузана с нейния баща Воислав Савич. Спаска Митрова излежа два месеца и половина. При второто дело, заведено от бившия й съпруг Воислав Савич за родителските права на дъщеря й, съдът в Гевгели даде правата на бащата и задължи Спаска да поеме част от издръжката на детето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог