Свързани новини

11.10.2021 09:50

Асфалтират Шишман от днес, ще го разбиват пак догодина

Видян 1415 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   След като от месец оставиха отворена, макар и без настилка, улица Шишман в самото сърце на София, докато времето беше прекрасно и не се вършеше нищо по обекта, от днес обещават най-накрая да започнат асфалтирането на възловата пътна артерия, превърната в калищак в дъждовете. Според зам.-кмета по строителството това стана „след като миналата сряда, 6 октомври, екипите на Софийска вода и Топлофикация приключиха в срок своята работа”. Емпиричните наблюдения показват, че това е 100% лъжа, тъй като от 16 септември работници по терена няма, нито техника, всичко е покрито, а цялото разстояние от ъгъла с ул. Паренсов до ъгъла с ул. Аксаков е не повече от 300 м. В нормалните страни асфалтирането на такъв участък отнема ден до два. „Топлата вода в района вече е пусната, през изминалите два дни е направен и тест за работата на изцяло обновените системи”, добавя замът. А ние свидетелстваме, че в най-хубавото лятно време в продължение на цели седмици на обекта имаше от 0 до 5 работници, така че работата можеше да се свърши значително по-рано и по тръбите, и по настилката. „Графикът за подмяната на канал, водопровод и топлопровод от страна на дружествата е спазен“, настоява зам.-кметът на Столичната община инж. Ангел Джоргов, когото не сме забелязвали, за разлика от нас, на място.
„Следващата седмица приключва и срокът за подаване на оферти за изпълнител на проекта за реконструкцията на улицата, който предвижда подмяна на тротоарите, подмяна на електрическите кабели, ново осветление, пешеходни пространства, подобряване на паркирането и озеленяване. Изпълнението на този проект стартира през следващата година. Временната настилка и оттоци са необходими за този преходен период, тъй като при реконструкцията ул. Шишман тя няма да бъде затваряне изцяло, а от пресечка до пресечка. Това ще позволи на живущите и на бизнеса в района да понесат по-малко неудобства”, твърди зам.-кметът, чийто неправилен език запазваме в оригинал.

Пламен валентинов

 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 11.10.2021 16:34

    ХА ХА ХА ЗА ДА ИМА ПОСЛЕ "РЕМОНТ НА РЕМОНТА", ТАРИКАТСКО ПИРАТСТВО, ЗА ТЪПИТЕ СОФЕТА КОИТО ДОКАРАХА ГЕРБ И КОМУНАЗИТЕ ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби