"Следващите дни от мен не очаквайте да чуете имена на министри, които да се сменят, когато имаме ясното и възможност за подкрепа от политическите сили, тогава ще уточним. Защото имаме още два месеца. През тези два месеца държавата трябва да работи, министрите трябва да работят на макс, ние не можем да си позволим два месеца да си говорим за ротация и да работим сериозно по програмата.

Свързани новини

12.01.2024 16:22

Асен Василев да бъде втори вицепремиер дойде от ГЕРБ: Денков

Видян 513 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идеята министърът на финансите да бъде втори вицепремиер е дошла от ГЕРБ, заяви министър-председателят Николай Денков. Той обаче, предпочита разговорите за ротацията да не започват с промяна на първоначалния вариант на споразумението, "защото това може да извади разговорите от строй", предаде БНТ.

    "Действително, разговорите по същество ще започнат днес, но те ще започнат с принципите, по които ще бъде осъществена ротацията. Един е подходът, при който някой може да иска да се смени примерно половината кабинет, съвсем друг е подходът този, който аз смятам за правилен, а той е да се сменя само там, където действително има сериозна необходимост, защото изпълнението на управленската програма изисква човекът да може да стартира от първия ден буквално", заяви Николай Денков.

По думите му заедно с Мария Габриел трябва да постигнат консенсус по въпроса с ротацията и тогава да се предприемат действия.

    "Следващите дни от мен не очаквайте да чуете имена на министри, които да се сменят, когато имаме ясното и възможност за подкрепа от политическите сили, тогава ще уточним. Защото имаме още два месеца. През тези два месеца държавата трябва да работи, министрите трябва да работят на макс, ние не можем да си позволим два месеца да си говорим за ротация и да работим сериозно по програмата.

    Всеки един от министрите се справя в много трудна среда, може да има забележки към министрите, аз съм им го казал, но най-общо казано всеки един от тези министри би могъл да продължи нататък и да остане в новия кабинет, въпросът е дали в някои отделни случаи ние може да имаме кандидат, който да се справи по-бързо и успешно по някакви причини. За МВнР предстоят разговори, не искам да влизам в разговори, без да сме го изговорили с Габриел", каза премиерът.

По отношение на министър Тагарев, Денков коментира:

    "Абсолютно несериозно е това, че някой чиновник, който даже си каза, че е сбъркал, да бъде основание за смяна на министър, който изпълнява толкова важни за държавата функции и задачи и безспорно се справя доста добре с тях, така че не може неизпращането на тези покани до няколко човек, какъвто и дискомфорт да създава, да бъдат основание за искане на смяна на министър".

Според премиера случая с министър Хинков показва на колко сериозен натиск са подложени от всички страни министрите.

    "Министър Хинков свърши доста работа. Да, има задачи, които се забавиха, но трябва да се види дали има обективни причини за забавянето или не. Да кажем примера с детската болница, един от проблемите, с котио се сблъскахме, е този, че различните участници в процеса, имаха различни представи как трябва да изглжда тази болница, затова беше изключително важно да се намери обективна организация, която да може да направи преглед, да състави концепция и ние да сме сигурни, че тази концепция не е въпрос на някакво лобиране, а е въпрос на достатъчно сериозен анализ от каква нужда има точно тази болница. Това е, което нложи забавянето, процесът върви, както знаете, има 7 месеца, за да се подготвят три документа, доколкото си спомням, бяха. Така че по тази задача също се работи", обясни Денков.

Денков беше категоричен, че в ударите, които бяха нанесени в Червено море и срещу хутите, България няма никакво участие.

    "Двама са българските моряци, капитанът и помощник-капитанът, екипажите бяха изтегнели, там затруднението идва от това, знаете морските правила - капитанът и помощникът са последните, които напускат кораба, ако те решат да го напуснат, вероятно могат да го направят веднага, но това ще бъде против правилата, така че това е въпрос, който се обсъжда, има контакт и с тях периодичен, и с хората, които ги държат, надяваме се това да даде положителен резултат", обясни той.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.01.2024 18:27

    Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може====> mub.me/bioex

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни