„За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент. Но за хората, страдащи от ракови заболявания достъпа до навременно и модерно лечение често е въпрос на живот и смърт

Свързани новини

27.11.2023 09:21

Ас. Василев уби детския онкоцентър – махна го и от бюджета, след като го отстрани от еврофондовете и от Плана

Видян 3503 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„За нас, хората, занимаващи се с имунология на рака, всичко свързано с развитието на туморите и тяхното лечение е професионален ангажимент. Но за хората, страдащи от ракови заболявания достъпаът до навременно и модерно лечение често е въпрос на живот и смърт.


Едно такова мощно и съвременно средство за лечение е протонния ускорител, базиращ се на иновативна технология за терапия на тумори. Такъв Протонен център трябваше да се изгради с европейските пари, идващи по Плана за възстановяване.


Отвратителен е фактът, че финансовият министър А. Василев през септември извади центъра от списъка и се отказа от финансирането му, като обеща, че това ще бъде направено от Държавния бюджет за 2024 г. Да, но след като беше смъмрен от лидерите на Некоалиацията за раздутите разходи в бюджета той избра да се откаже от финансиране на какво - именно на Протонния център, който трябваше да е първият на Балканите.


Така отново хората ще плащат колосални суми от своя джоб или от НЗОК да се лекуват в чужбина, вместо това да се извършва у нас при една такава инвестиция. Дали си мислите, че тези хора мислят за Вашето здраве или за финансиране на "други" неща, от които има "друга" възвръщаемост?


Ще атакуваме в Комисиите и в Зала това решение, защото това е недопустимо. Знаем как”, пише депутатът проф. Андрей Чорбанов, ИТН.


Само напомняме, че освен осигурените европари за детския онкоцентър, този кабинет и този финансов министър отказаха още с идването си през юни, да направят дори опит да усвоят едни други 85 млн. лв. европари, които безвъзмездно бяха предоставени на страната ни за модернизация на Спешната помощ до края на тази година. А тя е на ръба на оцеляването.


Такъв един геноцид!


Радостина Тонева



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.02.2024 23:59

    оказа се, че вече починалият кандидат крал на Италия Виктор Емануил, първи братовчед на Симеон , е замесен в далаверата с българската модерна детска болница, която никой освен д-р Меджедиев не желае да се строи, въпреки че постоянно се изсипват едни пари на проектанти, явно е свързано с идеята на глобалистите за намаляване на населението и по този начин чрез лишаване от модерна медицина на децата, остава за сега събирането на капачки за българчетата, не са се сетили да го забранят, а децата основно се заразяват с ракови вируси от все по многобройните и некачествени детски ваксини, те са причина и за автоимунни заболявания и за диабет 1 при децата - бъкани са с разни вируси

  • 001 Anonimen 27.11.2023 13:30

    затова няма и модерна детска болница, срутват всичко в държавата, за да угодят на глобалистите, стараят се да ни занулят по най-бързия начин, спирането на антибиотици от хинков - платен слуга на сзо, това са ненормални същества, наркомани , слагането на отровните ваксини , затварянето на заводи и фабрики - Дряново, въглищата - изпълняват заповедите на сатанистите, но все още е пълно с наивници и будали, които им вЕрват и гласуват

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей