В преходните и заключителните разпоредби на Закона за бъджета финансовият министър Асен Василев иска неща, които може би са минали само при  КГБ по времето на Сталин и Гестапо по времето на Хитлер. Ако това е Промяната....

Свързани новини

11.07.2023 13:20

Ас. Василев иска падане на банковата тайна, деклариране на парите в брой между членове на семейството, месечно вместо годишно приключване на фирмите: Ние в ЕС ли сме или в СССР?

Видян 4567 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В преходните и заключителните разпоредби на Закона за бюджета финансовият министър Асен Василев иска неща, които може би са минали само при  КГБ по времето на Сталин и Гестапо по времето на Хитлер. Ако това е Промяната....

Финансовото министерство иска пълно падане на банковата тайна. Досега, за да ни рови в сметките и сейфовете, НАП се нуждаеше от наше съгласие, а ако не го получи - от съд. Само че там се доказват престъпления, а данъчните трудно биха могли да го направят. Сега те безпрепятствено ще могат да рекетират всеки, както си искат, с повод или без повод. Цялото инфо ще бъде при Асен Василев и неговия Спецов и те ще могат да използват, повече отколкото досега, инструментите за въздействие.

За да бъде още по-страшно, вече ще трябва да декларираме финансовите отношения дори между членовете на семейството, освен с други хора - например приятели, любовници и т.н. За тази цел ще се появи цяла нова част в данъчните декларации на физическите лица. Това е не просто 1984 на Оруел, но и отвъд. Реална диктатура!

Няма спасение и в частния бизнес. Фирмите, освен годишно, ще трябва да правят де факто и месечно приключване, защото ще трябва да правят непрекъснати сметки на касовите наличности.

За да бъде празникът голям за всички, БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ 6-ГОДИШНАТА ДЕРОГАЦИЯ - ПРАВО НА ОТЛАГАНЕ, НА 15%-ния КОРПОРАТИВЕН ДАНЪК.

Още по-безумно е предложението всеки товарен камион да докладва преди тръгване и след стигане във всяка точка на доставка за количеството стока, което вози. Ако ли не, ще плаща 40% от стойността на цялата продукция.

Ще кажете - как няколко хиляди данъчни ще следят 6 милиона българи, 400 000 фирми и десетки хиляди товарни камиони? Не, няма да следят всички. Само, които им трябват - ако някой е голям, ако някой е важен, ако някой много знае и много говори, ако точно му е потръгнал бизнесът.

Ще кажете - но така ще пораснат приходите. Ще бъде с по-малко от онези 150 милиона лева, изгубени за месеци управление на Фонд Земеделие от човека на ПП, Миню Стайков и Георги Гергов начело на фонда например. А поразиите обаче ще ги търпи цял народ.

Депутатите, ако наистина са народни представители, трябва да махнат всичко това от бюджета.


Илиян Костадинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак