Павлин Стефанов

Свързани новини

07.03.2024 15:32

Арестуваха за дрога общински съветник от Да, България в Плевен

Видян 713 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинското ръководство на "Да, България" поиска оставката на общински съветник от Плевен, в чийто дом са открити наркотици, а самият той е бил задържан.

Случаят е от 29 февруари вечерта, когато полицията отива на адреса на Павлин Стефанов на улица "П. Р. Славейков" в областния град по сигнал за семеен скандал.

Униформените намират в жилището бял полиетиленов плик, тип спейсбек, с размери 9 см Х 5 см, съдържащ 5 бучки синкаво-зелено кристалообразно вещество с приблизително тегло 5 грама, гласи съобщението от бюлетина на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Задържан с полицейска мярка е 33-годишният общински съветник, обитател на апартамента. Извършен е оглед. Веществото е иззето за експертизи. Сезирана е Районната прокуратура и работата по случая продължава.

Ръководството на партията пък обяви, че сваля политическото си доверие от Павлин Стефанов. От "Да, България" категорично заявяват, че не толерират противозаконни деяния и поведение в разрез с добрите нрави. Позицията на партията бе разпространена от пресцентъра на формацията.

"При подобно събитие и при подобно действие на наш представител, без значение на какво ниво в управлението, е морален акт и негово задължение да подаде оставка от заеманата позиция. Факт е, че към този момент Павлин Стефанов отказва да се оттегли от Общинския съвет, въпреки че има основания това да се случи предвид неморалните и противоправните му действия. Това, че има споразумение с прокуратурата по безспорен начин доказва, че има извършено престъпление, за което той е признал", казва народният представител от "Продължаваме промяната - Демократична България", избран от 15-и МИР - Плевен, Свилен Трифонов, цитиран от БТА.

Депутатът допълва, че независимо от това, че Законът за местното самоуправление и местна администрация позволява Стефанов да изпълнява функциите на общински съветник, той няма как да продължи да бъде техен представител, защото имат устав и неговите действия са крайно разминаващи се с него.

Народният представител посочва, че общинският съветник отказва да разговаря с него.

"Имахме само писмена кореспонденция, като той счита, че няма основание да напусне Общинския съвет, но ние го призоваваме да направи това, защото е поел ангажимент към структурата, благодарение на която е влязъл в този Общински съвет, а тя сега оттегля доверието си от него", казва още Трифонов.

По думите му дори Стефанов да остане в Общинския съвет на Плевен, той няма да представлява избирателите на "Да, България".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева