Свързани новини

15.07.2014 16:05

Арестуваха дилър на детска порнография в Червен бряг

Видян 1349 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В област Плевен бяха проведени операции срещу разпространение на порнографски материали в интернет. Тя е проведена от ДАНС, МВР и Районна прокуратура-Червен бряг и Плевен на 9 и 10 юли, съобщиха от агенциятаНа 9 юли е проведоха специализирана операция на територията на област Плевен за противодействие на сексуалната експлоатация и злоупотреба с деца в интернет. По случая е образувано досъдебно производство.


При претърсването, на един адрес са намерени 2 броя преносими компютри и 3 броя стационарни компютърни конфигурации. Иззета е една от стационарните компютърни конфигурации, на която е установено наличие на инсталирани софтуерни продукти „EMule” и файлове с порнографско съдържание.


Задържано е едно лице – български гражданин, собственик и ползвател на IP-адреса, чрез който е реализирана незаконната дейност. Установено е, че лицето, посредством софтуерни продукти „EMule” и чрез връзка „peer to peer”, е разпространявало файлове, съдържащи порнографски материали на лица, ненавършили 16-годишна възраст.


На 10 юли е проведена втората спецакция. При извършено претърсване на жилище в Плевен е открита и иззета компютърна конфигурация. В харддиска са намерени видео файлове с порнографско съдържание с участието на малолетни и непълнолетни лица. Установено, е че чрез софтуер за споделяне „EMule” са придобивани, съхранявани и разпространявани файлове с въпросното порнографско съдържание.


В последните дни ДАНС проведе няколко акции срещу детската порнография. При една от тях – във Велико Търново, беше задържан и англичанин, замесен в разпространението на забранените клипове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

дева