На блокадата на магистрала "Тракия" с напредването на деня към протестиращите се присъединяват все повече техни колеги и други граждани, които подкрепят исканията.

Свързани новини

07.10.2023 16:09

Арести по време на блокадата на АМ Тракия

Видян 1792 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има арестуван на протеста на енергетиците и миньорите, които за пореден ден блокираха магистрала "Тракия". Около 11 часа група от недоволни се опита да блокира обходния път, който в момента поема трафика от магистралата край старозагорското село Ракитница. Протестиращите не са се подчинили на полицейското разпореждане да освободят пътното платно, в резултат на което има един задържан, потвърди за БНР директорът на Областната дирекция на МВР - Стара Загора комисар Лазар Христов.

В момента движението там е възстановено и се регулира от полицията. Поради засиления трафик се образуват колони от автомобили, но пътят е проходим. Автомагистрала "Тракия" и детелината край Стара Загора остава блокирана от Чирпан до Нова Загора, а също и пътя Хасково - Стара Загора.

Няма промяна в позицията на протестиращите. Те ще продължат да отстояват исканията си за ясни гаранции за работните си места и оттегляне и предоговаряне с Брюксел на Териториалните планове за справедлив преход. Ето как Бисер Бинев, председател на синдикалната организация на  КТ "Подкрепа" в мините, коментира приетата от парламента късно снощи Пътна карта за климатична неутралност на България, според която производството на ток от въглища в България ще продължи до края на 2038 година.

"Дори и в тази пътна карта с промените, които направиха и гласуваха снощи в Народното събрание - там е записано, че 2026 година разполагаеми въглищни мощности, след предоговаряне на решението на Народното събрание от 12 януари 2023 година. Това са едни много дълги процеси и пак се повтарям – пожелателно е. Защото дали Европейската комисия ще предоговори с нашата държава тези 40% никой не може да гарантира към днешна дата", каза Бинев.

На блокадата на магистрала "Тракия" с напредването на деня към протестиращите се присъединяват все повече техни колеги и други граждани, които подкрепят исканията.

"Крайно време е цяла България да разбере, че хората в страната избират парламент, който парламент да се грижи за техните интереси".

"За да я има България за децата ни, довела съм моето 10-годишно момченце. Той иска да види какво е протест - има ли такава неправда и той да знае какво да прави във времето".

"Шести пореден ден държим така фронта", казаха част от протестиращите

Затворени са няколко ключови пътни артерии в Старозагорска област и водачите на автомобили трябва да избират обходните маршрути.


 На снимката: Арестуваната Сърнела Воденичарова, архив




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 07.10.2023 20:24

    Уникално лекарство, което взриви интернет: то е многократно по-хладно от ви.агра и е напълно безопасно на всяка възраст. С него ще имате силна и дълга ер.екция, много спе.рма и повишена издръжливост и тестостерон. Прочетете го сами--==----> mub.me/medik

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.