На въпрос на водещата Мария Цънцарова, че еуфорията няма общо със следването на буквата на закона Бориславова прехвърли проблема на прокуратурата

Свързани новини

18.04.2022 10:17

Арестът на Борисов доведе до невиждана еуфория: Лена Бориславова

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Аз лично не съм била свидетел на такава всеобща еуфория и такова празнуване, което се случи тази нощ (б.р. – нощта на ареста на бившия премиер Бойко Борисов). Ако дойде разочарование, то е защото явно няма пълния пакет от доказателства и желание от страна на прокуратурата да извърши всестранно разследване. Г-н Божков още не е разпитан".


 


Това обяви в ефира на bTV началникът на политическия кабинет на премиера и говорител на правителството Лена Бориславова.  Тя коментира серия от проблеми в работата на коалицията, като ги отдаде предимно на проблеми с комуникацията и тежкото наследство.


 


На въпрос на водещата Мария Цънцарова, че еуфорията няма общо със следването на буквата на закона, Бориславова прехвърли проблема на прокуратурата. „Не съм доволна от начина, по който се стекоха нещата (б.р. с ареста на Борисов). Това, което трябва да знаем, е че МВР работи усилено, за да излязат наяве схемите и да се съберат доказателства.


 


Но за да може МВР  да си свърши работа, трябва тези усилия да са съвместно с прокуратурата. Над разследващия бди един прокурор, бди главния прокурор. Защо мислите, че е необходимо такова ниво на контрол?“, попита Бориславова. Тя обясни искането на прокуратурата да получи достъп до записите на камерите в МС за периода от 23 февруари до 23 март с факта, че МС е станало точка за директен контакт с европрокуратурата.


 


„Не ни се предоставя информация за какво се изискват записите, но  периодът е много голям, така че те са си оставили вратичка за различни хипотези. Но искането е непосредствено след като МС стана точка на контакт“, коментира Бориславова.


 


Тя припомни оплакването на европрокуратурата, че до този момент е получавала само маловажни сигнали и изяви задоволство, че хората започват да имат повече доверие да сигнализират.


 


"При нас има изключително раздвижване. Постоянно ни пишат хора със сигнали. Чуваме неща, които е трудно да повярвате, че са се случвали. Необходимо е още малко оперативно време. Има лица, които искат да свидетелства, питат за статут на защитен свидетел“, каза Бориславова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби