Експерти от бранша заявиха пред изданието, че Apple ще продължи да купува руски суровини чрез доставчици от трети страни, тъй като е трудно да се намери алтернатива на конкурентна цена.

Свързани новини

13.04.2023 16:27

Apple официално спря покупките на волфрам, тантал и злато от Русия, докато конкурентът й Samsung продължава да внася

Видян 2037 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Apple официално е спряла покупките на волфрам, тантал и злато от Русия "по искане на правителството на САЩ", докато конкурентът ѝ Samsung продължава да внася от санкционираната страна, сочат данни на двете компании.

Металите са от ключово значение за производството на различни електронни устройства и преди 2022 г. американският технологичен гигант разчиташе на доставки от 11 руски компании, както и от други чуждестранни производители. Миналата година обаче Apple е спряла да купува металите от всички свои руски доставчици, с изключение на един, като някои количества волфрам все още се осигуряват от Moliren Ltd, фабрика, базирана в Московска област.

В същото време конкурентът на Apple - Samsung, продължава да купува трите метала от Русия, според данни от южнокорейския технологичен гигант.

След началото на военната операция на Русия в Украйна преди повече от година и последвалите икономически санкции много чуждестранни компании, включително Apple и Samsung, намалиха или преустановиха търговията със страната.


През септември миналата година покупките на руски суровини, използвани в производството на полупроводници и микрочипове, от чуждестранни технологични компании намаляха с повече от 70%.

Експерти от бранша заявиха, че Apple ще продължи да купува руски суровини чрез доставчици от трети страни, тъй като е трудно да се намери алтернатива на конкурентната цена.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни

Не е от съвсем лесните дни

Не е от съвсем лесните дни, все пак вторник е рязък по