Свързани новини

15.12.2009 18:38

Анулират доставката на 30 нови автобуса в София

Видян 2228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Доставката на 30 нови съчленени автобуси, ще бъде анулирана, е решението на Съвета на директорите на общинското дружество Столичен автотранспорт. Ще бъде завършена само процедурата за доставка на 20 нови автобуса на природен газ, съобщи шефът на фирмата Асен Добранов, цитиран от БТА.


Процедурата за доставка на новите автобуси беше обявена след одобряването на тръжната документация на 30 април тази година от Градския парламент на София.


„Липсата на пари е основната причина за спирането на доставката“, коментира пред 19` шефът на транспортната комисия в общината Радослав Тошев.


След отварянето на тръжните книжа процедурата беше спряна, тъй като в решението на съвета се предвиждаше след края й в цената за километър пробег, която се плаща на общинското дружество, да се заложи и лизинговата вноска. Според запознати става дума приблизително за 10 стотинки на километър при сегашна цена от 2,68 лв.


За доставката на 30 нови съчленени автобуса кандидатстваха две фирми - Балканстар - представител на Мерцедес, и Еврокамион - представител на МАН. По офертата за 20 нови солоавтобуса с основно гориво природен газ кандидатстваха три фирми - чешката Тедом, китайската Кинг Лонг и представителят на турската БМС.


Средно с 12 669 кг годишно ще намаляват вредните емисии от замяната на един автобус с дизелов двигател с работещ със синьо гориво. Средно по 3541 лева на месец е икономията от гориво за всеки от деветте автобуса на метан, които дружеството купи миналата година. С пускането на 20 нови возила икономията от купуването на горива ще бъде по 70 820 лева месечно. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион