Свързани новини

10.02.2014 13:07

Антон Кутев: Нищо не потвърждава мотивите по искания вот на недоверие

Видян 920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ провеждат една последователна тактика, в която да обвиняват правителството за секторите, в които самите те претъпяха най-големите си провали. Това каза Антон Кутев, депутат от КБ, пред БНТ по повод предстоящите дебати по вота на недоверие. „Очевидно някой от ПР-ите им е казал, че когато на власт е бил Цветан Цветанов, с всичките безобразия извършил като вътрешен министър, ако те сега обвиняват сегашния вътрешен министър с това хората най-малкото, дори и да не забравят какво е правил Цветанов, ще си кажат „ и тези са същите”. За мен, някой от техните ПР- и ги е посъветвал да неглижират негативите от собственото си управление и те това се опитват да правят”, каза той.


Това е вот на недоверие към собствената им политика


Антон Кутев продължи, че днес главният секретар на МВР е казал достатъчно ясно, че няма нито едно число, което да потвърждава тезите на ГЕРБ, защото всички фактори на борбата с престъпността се подобряват. Той добави, че това всъщност е вот на недоверие за собствената им политика. Относно акцията на МВР за борба с битовата престъпност, Кутев каза, че тя е подготвена още от преди месец и няма нищо общо с искания вот на недоверие. „PR или не - ако в селата има нужда от повече жандармерия и полиция, значи трябва да има. Това ще доведе до резултат, особено по селата”, посочи той. Кутев посъветва Борисов и Цветанов да се обърнат към бъдещето, а не да се опитват да замитат следите на това, което са правили, визирайки тяхното говорене относно послушването, изборните манипулации и т.н. Според него тази игра на обвинения и контраобвинения е абсолютно непродуктивна и не помага на никой. „Но в същото време ние не може да не напомним за белите, които направи Цветанов. Но за да излезем от този омагьосан кръг на обвиненията един срещу друг, може да направим само едно - да имаме каузата, т.е. ако БСП, ако ГЕРБ, ако всеки от нас излезе със своята кауза, ние сме казали, че искаме една социална България, искаме да вдигнем пенсиите и доходите, да задвижим икономиката, тогава ние имаме разговор за обществото. Това е разговор, който казва – ние гледаме „напред” и искаме да стигнем „там” и ако вие сте съгласни – подкрепете ни. Така ще вървим напред”, каза Антон Кутев.


Данъците и безплатното висше образование, са по-важни теми от електронното гласуване


Относно референдумите, депутатът посочи, че могат да се проведат и два референдума, с различни въпроси, в един ден. За данъчната политика също може да има референдум, но според него темата за безплатно висше  образование е много важна и не е неизпълнима. Но темите и за данъчната политика, и за безплатното висше образование са много по-важни от темата за електронното гласуване, категоричен бе Кутев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за