Още при първото гледане на делото във Върховния съд се е разбрало, че КПКОНПИ е изпуснала срока за обжалване пред последната инстанция

Свързани новини

17.10.2022 10:54

Антикорупционната комисия е осъдена да плати 250 000 лева по дело за конфискация

Видян 791 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е осъдена да плати над 250 000 лева като разноски по дело за конфискация, което е водила и загубила пред Софийския градски съд, съобщава Сега. Решението не подлежи на обжалване.


Върховният касационен съд приема, че Апелативният съд в София правилно е оставил без разглеждане повторно подадена от КПКОНПИ частна жалба срещу влязло в сила определение от септември 2020 г., с което Софийският градски съд е постановил комисията (по онова време за конфискация) да плати на Е.В., В.В., Ц.В. и Е.К. разноски по воденото срещу тях дело. Става дума за процес за конфискация, който тръгва, защото през 2008 г. Е.В. е осъдена на година условно за укриване на 9800 лева ДДС. Останалите трима ответници по делото за конфискация са нейни роднини.


След като жената е призната за виновна, комисията за конфискация започва проверка срещу нея и установява, че тя има имущество за над 2,3 млн. лв., за което липсват данни за законни източници и което подлежи на отнемане. През 2012 г. съдът отхвърля иска на комисията, като приема за доказано, че приходите на подсъдимите надхвърлят разходите.
През 2020 г. Софийският градски съд осъжда КПКОНПИ да плати на Е.В. и В.В. общо 121 950 лв. за съдебни разноски, на Ц.В. - 80 000 лв., а на Е.К. - 50 000.


Още при първото гледане на делото във Върховния съд се е разбрало, че КПКОНПИ е изпуснала срока за обжалване пред последната инстанция. Сега в съдебния акт се припомня, че споровете, разрешени за влязло в сила съдебно решение, не може да се пререшават. А въпросът с разноските вече е изяснен.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 нескопосана бухалка 17.10.2022 11:04

    Тази комисия доказа, че е абсолютна бухалка и е редно да си плащат поръчковите действия. С такива несъразмерно високи заплати спрямо стандарта и набутването на купища калинки и роднини естествено, че вместо да вкарва в хазната става обратното, щото са просто едни търтеи и хрантутници на държавна ясла

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева