Свързани новини

02.02.2016 14:52

Анкара се мазни за Турски поток, въпреки лъжата за самолета

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    „Анкара продължава да оценява Турски поток като търговски проект и счита, че Русия и Турция трябва да проведат преговори за детайлите на споразумението”, заяви за агенция Sputnik зам.-шефът на турското посолство във Вашингтон Тугай Тунджер. Припомняме, че алтернативният на нашия Южен поток проект бе спрян от Газпром, след като Турция свали руски самолет над Сирия, а финансираните от нея терористи тюркомани убиха при спускането му с парашут единия от пилотите и дошъл да го спасява солдат. В петък пък лично президентът Ердоган обвини Москва в нарушаване на въздушното пространство на страната си за 25, после за 20 секунди. Доказателства обаче не бяха предоставени нито от Анкара, нито от Вашингтон, който поддържаше обвиненията. Заканите за разправа с Путин от Ердоган незнайно защо бяха гарнирани с приканване за среща с властелина на Кремъл. Сега вече се разбира, че двата враждебни акта на Турция са били с цел да се изпроси беседа с Путин.   


Ние все още разглеждаме Турски поток като търговски проект. Ако Русия иска да преговаряме, ние можем да дойдем и да обсъдим това. Двете страни трябва да седнат и да обсъдят детайлите на споразумението, както направихме за Син поток преди десет години” – казал Тунджер.



Москва обаче е категорична: сроковете за реализацията на газопровода Турски поток ще бъдат уточнени след нормализиране на отношенията между Русия и Турция, съобщил още на 1 февруари представителят на Газпром Олег Аксютин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Може да откриете, че прекарвате повече време сами

Дали заради разпукващата се пролет или просто е дошъл