Свързани новини

14.07.2011 17:53

Ангел Джамбазки: Софийска вода нагло предоговаря условията на концесията

Видян 2323 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отворено писмо до медиите изпрати общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки по повод скандалния нов бизнес-план на Софийска вода. Въпреки че е категорично отхвърлен от Столичния общински съвет, той подлежи на одобрение на практика единствено от ДКЕВР.


Противно на всякакви правила, планът на концесионера се променя насред концесионния срок. Той обаче не отговаря на въпроса защо не са намалени съществено загубите по мрежата, след като цената за потребителите постоянно расте.


В същото време новият бизнес план предвижда до 20% увеличение на цената през 2012 г. и до 13% - през 2013 г. По думите на Джамбазки, това е наглост.


ВМРО обжалва във Върховния административен съд увеличението на цената на водата за софиянци от този февруари. Заседанията са насрочени за септември. От месеци ВМРО настоява и за разваляне на концесионния договор заради неефективно стопанисване и спекулативни увеличения на цената.


„Става въпрос за следното – с въпросния поменик Софийска вода АД иска, образно казано, по средата на мача да промени правилата. Бизнес планът е основа и програма, приета по законовия ред и следователно подлежи на изпълнение без всякакви уговорки и протакания. Това е смисълът на бизнес плана, в противен случай, ако се допуска непрекъснатото му коригиране, няма смисъл от него. Никакъв смисъл“, пише Джамбазки в писмото си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес може да се развихрите

Днес може да се развихрите, светът ще има нужда от