Свързани новини

21.10.2021 11:43

Ангел Джамбазки обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат на МЗ

Видян 2209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангел Джамбазки от ВМРО обжалва във ВАС заповедта за зеления сертификат на МЗ. Според него се нарушават се основни конституционни права като икономическата свобода и правото на труд на българските граждани.
Освен че Заповед РД-01-856/19.10.2021 г. на министъра на здравеопазването въвежда изключително тежко разделение сред българските граждани, сред мотивите, които българският представител на ЕП и заместник-председател на ВМРО изброява е и незачитането на основополагащи разпоредби на Конституцията на Р България, като:
„На първо място, чл. 6, ал. 1 от Конституцията на Република България (КРБ) е уредено едно от основните права на всеки човек, а именно: „всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права“. От своя страна следващата алинея въвежда изричното равенство пред закона. Разпоредбите на обжалваната заповед противоречат именно на горепосочените норми на върховния закон“.
Джамбазки подробно изрежда и примери в подкрепа на това свое твърдение, а именно, че при упражняване на определени професии или дейности българските граждани са задължени да предоставят т.нар. зелен сертификат, а в същото време друга част от населението е освободена от това задължение. Медицинските лица, хората, работещи в ресторанти и хотели, трябва да имат въпросния документ, докато това не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци