04.05.2015 14:36

Анастасия ще плава и из Бургаския залив

Видян 1131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Общинският кораб „Анастасия" ще бъде използван за разходки из Бургаския залив. Обмисля се разширяването на дейността му ,тъй като подобни атракции липсват, каза директорът на общинско предприятие „Туризъм" Кристина Вълчева, цитирана от КРОСС.


Плавателният съд извършва курсове до остров св Анастасия от август миналата година. Въпреки лошите метереологични условия общината отчита добър сезон. 400 хил лева са приходите от близо 50 хиляди души, посетили остров св. Анастасия през миналата година.

Развитието на туризма е доказано печеливш вариант за допълнителни приходи в бюджетите на общините.


Община Бургас полага много усилия града ни да е не просто разпределителен център до близките морски курорти, но и място, което туристите да посещават и да остават в него. Идеята е това да бъде постигнато чрез богат културен живот през лятото и разработването на уникални туристическите обекти, коментира Вълчева и даде за прием безспортия успех на остров Света Анастасия като туристическа дестинация.


Островът не може да се сравни с нито един друг туристически обект в България, защото тойобединява мноог различни неща на едно място - и хотелска част, и ресторант, и умзей, и открита сцена... Община работи в посока на това да има и още такива обекти. Като например Акве Калиде, който ще отвори за гости още този сезон, а в малко по-далечна перспектива и Подземния град, разказва тя.

Бургас натрупа опит и с фестивалния туризъм - пример за това е Пясъчният фестивал, които при всяко свое издание печели все повече почитатели. За 2014 скулптурите от пясък са посетени от 100 хиляди души.


Атрактивни и носещи добър приход са и интересните изложби - доказателство за това са гостувалите златни съкровища на траките, тази година ще има експозиции на редки скъпоценни камъни и на накити от българското Възраждане.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец