Свързани новини

13.05.2020 20:42

Ананиев: Считаме, че прилаганите мерки досега трябва да продължат

Видян 3241 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възползвахме се от възможността, тъй като няма рязка промяна в развитието на болестта. Считаме, че мерките, които сме предлагали досега, трябва да продължат. Правителството смята, че пандемията на COVID-19 представлява опасност за здравето на българските граждани. Това заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод обявяването на извънредна епидемиологична обстановка от 14 май до 14 юни. Това стана ясно след съобщение от Министерския съвет, предаде Нова тв.

Сред мотивите за решението на Ананиев е фактът, че не е ясно какво причинява заболяването, както и липсата на лекарство против болестта. На базата на това решение министърът ще издаде няколко заповеди, групирани в 4 вида. Те ще бъдат публикувани до 00 часа на сайта на Министерство на здравеопазването и започват да функционират от полунощ.

"COVID-19  е заболяване, което се развива в целия свят, предава се от човек на човек и води до тежки последствия. Огнищата на болестта са разпространени в цялата страна. Освен тези, които се заредиха в семейна среда и в болничните заведения, огнища има и в редица социални домове", обясни Ананиев.

Възобновяват се и трансплантациите. Можем да възстановим тази дейност, защото донорите отиват в други държави, които са в по-влошена обстановка. У нас има създадена напълно безопасна организация, заяви още здравният министър. Отварят се и парковете и градските градини за движение, това ще става със заповед на кметовете и областните управители.

Ананиев увери, че в зависимост от ситуацията, ще се предприемат други мерки за борба срещу коронавируса.  Той е против отмяната на 14-дневната карантина за влизащите в страната от други страни. Заповедта за това остава в сила.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 14.05.2020 02:32

    Май народната "любов" се оказа по страшен коронавирус от ковид 19!!!

  • 001 Мутрокрацията се разтрепера от страх заради утрeшния митинг 13.05.2020 21:22

    Мутрокрацията се разтрепера от страх заради утрeшния митинг (14.V.) от 12:00 часа пред Народното събрание - подгониха и д -р Пламен Пасков, по донос от бургаска бръснаро-фризьорка: Пламен Пасков 86.7K subscribers #НароднаМедия #АнтиСМРАД #ЗдравРазум Доноси и полицейски обяснения 35,570 views •May 13, 2020 https://www.youtube.com/watch?v=vp2MUXjowRg

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей