"Доверието и увереността се печелят в продължение на много години, но могат да бъдат заличени за няколко дни. Страхувам се, че се насочваме към нова влакова катастрофа. Надяваме се, че нашите регулатори ще получат това право", каза той.

Свързани новини

24.03.2023 18:00

Американската икономика се насочва към "влакова катастрофа": Милиардер

Видян 1456 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската икономика е изправена пред катастрофа след поредното увеличение на лихвените проценти от Федералния резерв и отхвърлянето от страна на Министерството на финансите на пълната застраховка на депозитите, предупреди милиардерът-инвеститор Бил Акман.

"Когато се комбинира с по-високата цена на дълга и депозитите поради нарастващите лихви, помислете какво ще бъде въздействието върху лихвените проценти по кредитите и нашата икономика", написа Акман в Twitter. "Колкото по-дълго се позволява тази банкова криза да продължи, толкова по-големи са щетите за по-малките банки и способността им за достъп до нискотарифен капитал", добави той.

Предупреждението на милиардера следва решението на централната банка на САЩ да повиши лихвите с 25 базисни пункта. В сряда Фед повиши основния си лихвен процент до диапазона 4,75%-5%, тъй като продължава да се бори с инфлацията.


"Доверието и увереността се печелят в продължение на много години, но могат да бъдат заличени за няколко дни. Страхувам се, че се насочваме към нова влакова катастрофа. Надяваме се, че нашите регулатори ще получат това право", каза той.

Акман също така разкритикува министъра на финансите на САЩ Джанет Йелън за това, че се отказва от плановете за подкрепа на вложителите.

Йелън, която по-рано направи уверени коментари за защитата на регионалните банки, заяви в сряда, че не е обмисляла или обсъждала "обща застраховка" за американските банкови депозити без одобрението на Конгреса като начин за спиране на заплахата от по-нататъшни банкови тегления.

"Колкото по-дълго продължава несигурността, толкова по-трайни са щетите за по-малките банки и толкова по-трудно ще бъде да се върнат клиентите им", аргументира се Акман.


 Западните правителства и централните банки се опитаха да предотвратят каскада от банкови фалити след внезапните сривове по-рано този месец на Silicon Valley Bank и Signature Bank в САЩ. Сътресенията засегнаха и проблемния швейцарски банков гигант Credit Suisse, който беше придобит от конкурента му UBS в сделка с посредничеството на правителството, насочена към укрепване на общественото доверие в западната финансова система и предотвратяване на глобална криза.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 25.03.2023 09:22

    Но за престъпления срещу човечеството няма осъден нито един американски президент, да не говорим за Зеленски. Абсолютна липса на съвест.

  • 001 ужасите в украйна деца за педофилия и за органи 24.03.2023 23:38

    западналата банкова система иска да ни унищожи с уран и стронций, след войната в Персийския залив 34 хиляди американски войници умират след като са набодени с експериментална ваксина за антракс според изявленията на американска военна лекарка, а други измират от обеднения уран и радиоактивния стронций, хиляди са с тежки инвалидизиращи заболявания и се лекуват във ветеранс администрейшън хоспиталс - болници за военни ветерани, като не им казват и не ги изследват за радиоактивното обгазяване - всичко е по плана за намаляване на населението включително и американското, само супер богатите са на щадящ режим и на специални медикаменти, извличани от детска кръв, пък вие си хрускайте скакалци и вЕрвайте March 24, 2023 Russian Soldiers Discover “Baby Factories” in Ukraine where Young Children are Grown for Child Sex Brothels and for Organ HarvestingA video has surfaced of Russian soldiers describing how they found a "baby factory" in Ukraine where young children are raised for the pedophile child brothels, or murdered to harvest their organs and sell on the Black Market.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които