Свързани новини

18.04.2016 11:12

Алфа рисърч: 90,4 % се плашат от мигрантите

Видян 1282 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       За последните 2-3 години от 69,3% на 90,4% се е повишил делът на смятащите, че заради „бежанците“ ще се увеличи престъпността у нас. А хората, за които мигрантите са риск пред сигурността на страната са се увеличили с близо една четвърт. През 2013 г. така са смятали 55,5%, сега този процент е скочил до 79,4. Това показват обявените вчера резултати от експресното социологическо проучване на агенция Алфа Рисърч по поръчка на Нова телевизия.



Почти всички страхове, свързани с нелегалните през този период също са нараснали значително: от 67,6% на 75,4%, че „бежанците“ носят рискове за за здравето; от 46% на 86,4% се е увеличил делът на притесняващите се от атентати.
Повече от половината българи в една или друга степен одобряват така наречените „граждански арести” на преминаващи българската граница мигранти. Все пак значителна част от анкетираните смятат, че арестите на нелегални трябва да се извършват и от граждански патрули, но съвместно с полицията.



Същевременно страховете на българите, свързани с мигрантите, включително от евентуално насочване към страната ни на голяма бежанска вълна, нарастват. Евентуалното съжителство с бежански центрове не е желано от преобладаващата част от хората у нас.



29,4 на сто от анкетираните отговарят „да” на въпроса дали одобряват „гражданските арести” на „бежанци“. 25,4% не са така еднозначни в отговора си - „по-скоро” одобряват. Общият им брой е близо 55 на сто от анкетираните.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец