Свързани новини

12.02.2010 16:55

Алексей Петров: Министър-председателят е подведен

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Аз лично смятам, че министър-председателят е бил подведен", коментира Алексей Петров по време на почивката на съдебното заседание, което се провежда в Софийски градски съд, предаде БГНЕС.


От пледоариите на наблюдаващия прокурор по време на делото за гледане на мярката за неотклонение на Петров и още 6 лица днес стана ясно, че Алексей Петров е обвинен в пране на пари, издаване на документи, чрез които е избягвано плащане на данъци, склоняване на други лица към проституция и заплаха на лица с цел лична облага. Според прокуратурата Алексей Петров е бил организатор и ръководител на престъпна група, включваща Антон Петров, Марчело Джотолов, Момчил Кръстев, Николай Велков, Пламен Стоянов, Йордан Стоянов. Прокуратурата цитира показанията на свидетел, който е бил заплашван от Алексей Петров да предаде 52 % от компанията си на негов приближен. Всички приходи от таксиметрова фирма са били внасяни в "Лев Инс". Относно обвинението за склоняване към проституция, прокуратурата заяви, че са проверени 26 адреса на различни места в столицата, където са предлагани платени секс услуги. Според справка от ДАНС лицето Димитър Митов - Митко Полицая е контролирал тези клубове като е отчитал средствата на Петров. Прокуратурата заяви, че в момента Митко Полицая се издирва. Според показанията на анонимен свидетел Алексей Петров е имал крупни икономически интереси в "Кремиковци" и е имал кабинет в комбината. Когато е бил поканен да напусне той е отправил заплахи към изпълнителния директор Александър Томов. Освен това, докато Алексей Петров е бил в „Кремиковци” общо за охраната на металургичния комбинат се плащало 700 хиляди лева, а след неговото напускане сумата драстично паднала на 300 хиляди лева, заяви прокурорът. Според показанията на друг анонимен свидетел, Алексей Петров е заплашвал с физическа саморазправа длъжностно лице с думите: „Аз съм един от най-могъщите хора в тази държава и мога да те убия ей сега”, заявил свидетелят.
Престъпленията, в които се обвинява Алексей Петров са извършвани в период 1997 година – 2010 година, заяви прокурорът по делото. Той очерта схемата на престъпните връзки между Алексей Петров и останалите шестима обвиняеми. Прокурорът пледира за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Според представителя на държавното обвинение е налице обоснованото предположение Петров и останалите обвиняеми да са извършени престъплението, в което са обвинени. При по-лека мярка има опасност да извършат друго престъпление, както и да повлияят на свидетели, пледира прокурорът.
Адвокатът на Алексей Петров Ина Лулчева заяви, че искането на прокуратурата не трябва да бъде уважено. Според нея обществото е натоварено с много очаквания предвид медийния интерес в последните дни. Според нея няма годни доказателства да се приеме, че е налице обоснованото предположение за извършени престъпления. Освен това никой от разпитаните, работещи в секс-клубовете не е разпознал Алексей Петров. Адвокат Лулчева заяви, че срещу Алексей Петров в последните години има множество жалби до бившия главен прокурор Никола Филчев и настоящия Борис Велчев, до президента и други институции. Всички тези жалби и сигнали са проверявани и не е открито нарушение. Адвокат Лулчева пледира да бъдат обсъдени правните аргументи по делото и съдът да се произнесе без да бъде подлаган под натиск. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева