Свързани новини

02.03.2021 09:30

Албанската опозиция се обедини, за да свали Еди Рама на изборите

Видян 946 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двете водещи опозиционни партии обединиха усилия, но не и листи, срещу албанския премиер Еди Рама, предаде Болкан инсайт.

Това стана с коалиционно споразумение, предхождащо вота на 25 април. Надеждата на Демократическата партия, основната опозиционна сила, и по-малкото Социалистическо движение за интеграция оставиха идеологическите си разделения с мотото "Албания, дом, който печели", предаде Дневник.

Съгласно споразумението, ако с резултатите на отделните си листи за вота те успеят да свалят Рама, ще си сътрудничат за формиране на правителство.

Отделно от това Демократическата партия подписа документ за предизборна коалиция с над 13 по-малки партии. "Съвместото ни пътешествие за промяна на Албания започва днес," цитира "Болкан инсайт" лидера ѝ Лулзим Баша.


Решението му бележи промяна на тактиката отпреди две години, когато неговата партия и Солицалистическото движение за интеграция напуснаха парламента и се отказаха от мандатите си, които обаче бяха заети от други депутати от техните листи. Двете организации не се включиха и в местните избори през 2019 г., които Социалистическата партия на Еди Рама спечели убедително, но при съмнения за измами и насред скандал, свързан с предходния парламентарен вот.

Подобен, но не идентичен, модел избра унгарската опозиция, която се обединява за изборите догодина срещу премиера Виктор Орбан.

За обединение заговори и сръбската опозиция, която на практика остана изцяло извън парламента на вота миналото лято (резултат от него са нови избори, свикани за следващото), но идеята все още не се приема еднозначно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.