01/02

Свързани новини

14.10.2021 17:34

Албания си поиска Косово, стрелят по сърбите там

Видян 2297 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Парламентът на непризнатата от 5 държави в ЕС и 2 от 5 в Съвета за сигурност на ООН – Косово, обяви курс към обединение с Албания на фона на обявената от премиера в Тирана Еди Рама миналата седмица мисия за единна шиптърска държава, което става опасно и за България, защото съседна Македония лесно би се разпаднала на етнически принцип при такова развитие на нещата. Освен тревожно за целия район, това движение за Велика Албания, огласено институционално, е в нарушение и на документите на ООН и международното право.
На този фон в населената със сърби северна част от Косово 1 човек беше тежко засегнат при обстрелването на протестиращи в населеното място Црна гора от страна на силите на реда. Това е станало с бойни куршуми калибър 5,56. В Косовска Митровица 6 са ранени от разбиването от етнически албански на сръбски аптеки, защото продавали лекарства, произведени в Белград. И в двата случая присъстващите на тази територия с миротворческа мисия представители на КФОР не са се намесили в защита на мирното население.
Естествениата реакция на сръбския президент Вучич беше да пристигне в пограничните райони досами Косово и да заяви: „Ще защитим своите братя оттатък и ще победим”.
Положението, което започна да се усложнява още преди 2 седмици, когато косовски граничари престанаха да пускат коли със сръбска регистрация на територия, която не е напълно международно призната, вече достига точка на кипене и заплашва с нова война на Балканите.


Кристиян Георгиев



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 17.10.2021 07:32

    " БРАТОВЧЕДИ" ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.ДАНЕ ВЗЕМЕТЕ ДА РИВЕТИ,АКО ШИПТЪРИТЕ ОТ АЛБАНИЯ ВИ ЛАПНАТ!ТОГАВА КОЙ ШЪ ВИ ЗАЩИТИ,ОСВЕН БЪЛГАРИЯ.ПОМИСЛЕТЕ ЗА ТОВА,ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛО КЪСНО??????!

  • 002 Anonimen 14.10.2021 19:26

    Където има мюсюлмани има война и смърт, но шибаните европейски депутати няма да разберат това докато не им гръмнат парламента както в САЩ сринаха кулите ! Що за Европа е това щом в Германия Шмид станал Шабан, във Франция Ален станал Асан, в Белгия Ян станал Яшар, на кой континент живеят европейците вече е неразбираемо ?

  • 001 Тихомир Томов 14.10.2021 19:26

    Най-после з-д Арсенал ще заработи на пълни обороти !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак