Паргов обясни, че около актуализацията ще има доста дискусии и спорове

Свързани новини

22.03.2022 11:38

Актуализацията на бюджета ще бъде чакана от всички общини в страната: Паргов

Видян 970 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Със сигурност актуализацията на държавния бюджет в средата на годината ще е чакана от всички в България, не само от Столична община, а от всички общини в страната. Това е мнението на председателя на групата на „БСП за България“ в СОС Калоян Паргов.


 


„Очевидно, че войната и стагфлацията, за която икономисти сигнализираха много преди да има война, ще създадат значителни икономически и финансови затруднения в следващите месеци“, прогнозира Паргов.




Той обясни, че около актуализацията ще има доста дискусии и спорове в желанието на всеки един от браншовете, местната власт, бизнеса и потребителите да получат компенсации и помощ.


 



„А тя ще зависи от приходната част. Както за държавния бюджет, така и за общинския, приходната част ще е голямо изпитание тази година“, счита Паргов.




По думите му компенсациите са важен елемент от стратегията на Столична община, но тя трябва да докаже ефективност и затваряне на пробойните.




„Този компенсационен механизъм трябва да е свързан с ясен ангажимент на СО за реформи. Това означава оптимизация, а не съкращения на хора и намаляване на услугите и тяхното качество“, заяви председателят на групата на БСП в Столичния общински съвет.  




„Първото нещо по време на криза, което всеки бизнес, всяко дружество без значение дали е държавно, общинско или частно, е да съкрати работния персонал. БСП няма как да толерира това в условията на стагфлация  - ужасяващото съчетание между висока инфлация, нарастваща безработица, нисък БВП и намаляваща икономическа активност“, заяви Паргов.




Той е убеден, че дали чрез интервенция на централната банка или чрез компенсации за бизнеса, трябва инфлационният процес да бъде овладян и спрян.




„Освобождаването на работна ръка ще тежи на социалната система. Тези хора излизат от пазара на труда и ще трябва разчитат на помощи, което ще има отрицателен ефект върху потреблението“, категоричен е Калоян Паргов.



--



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към