По време на интервюто за WSJ Портман обсъжда ролята си в новия филм на Тод Хейнс "Май декември", в който играе измислената актриса Елизабет Бери, изпратена да засенчи жена с неприятно минало, в подготовка за представянето ѝ във филм.

Свързани новини

13.01.2024 18:31

Актьорският метод на потапяне е лукс, който жените не могат да си позволят: Натали Портман

Видян 2699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителката на "Оскар" Натали Портман нарече метода на актьорското майсторство "лукс, който жените не могат да си позволят" и добави, че никога не е използвала тази техника.

Методът на актьорското майсторство, познат като Метод на потапянето, е набор от репетиционни техники, формулирани от редица различни театрални практици, които целят да насърчат искреното и експресивно изпълнение чрез идентифициране, разбиране и преживяване на вътрешната мотивация и емоции на героя. Тези техники са изградени върху системата на Станиславски, разработена от руския актьор и режисьор Константин Станиславски и отразена в книгите му "Актьорът се подготвя", "Изграждане на характера" и "Създаване на роля".

"Влизала съм в много роли, но честно казано, мисля, че това е лукс, който жените не могат да си позволят", казва тя пред Wall Street Journal (WSJ).

"Не мисля, че децата или партньорите ми биха проявили разбиране към това, знаете ли, да карам всички да ме наричат "Джаки Кенеди" през цялото време."


Това е препратка към филма от 2016 г. "Джаки", който проследява бившата първа дама, изиграна от Портман, след убийството на съпруга ѝ.

По време на интервюто за WSJ Портман обсъжда ролята си в новия филм на Тод Хейнс "Май декември", в който играе измислената актриса Елизабет Бери, изпратена да засенчи жена с неприятно минало, в подготовка за представянето ѝ във филм.

Портман не е чужда на интензивната подготовка, тъй като за "Черният лебед" се подлага на изтощителни балетни тренировки по пет часа на ден шест дни в седмицата в продължение на няколко месеца. Тя обаче казва, че никога не е използвала актьорски метод.


Той насърчава актьорите да използват своята "физическа, умствена и емоционална същност", за да създадат персонаж, като използват собствения си житейски опит за ролята, допълват от института, и предизвиква различни реакции сред актьорите по отношение на неговата полезност.

Известно е, че някои актьори, сред които Джеръми Стронг, Даниел Дей-Люис и Робърт де Ниро, са използвали техниката на потапяне, при която звездите могат да останат в образа си по време на даден проект.

Жените актьори също са я използвали. През 2021 г. Лейди Гага сподели пред британския Vogue, че Методът ѝ е помогнал да пресъздаде образа на социалистката Патриция Реджани в модната биография "Къщата на Гучи", за която получи номинация за "Златен глобус".

Други актьори обаче са изразявали резерви към техниката.

Звездата от "Наследство" Брайън Кокс заяви през 2021 г. в предаването "Late Night with Seth Meyers", че се притеснява от подхода на колежката си Стронг към актьорската игра, "защото ако не можеш да се отделиш - защото всеки ден се занимаваш с целия този материал, не можеш да живееш в него - накрая се изчерпваш".

Междувременно Мерил Стрийп заяви, че "е била толкова депресирана", докато е използвала техниката, за да изиграе Миранда Пристли в "Дяволът носи Прада".


 Източник: CNN


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей