Авиокомпаниите се призовават да изпълнят незабавно ключови части от процедурата за техническо обслужване на сглобяването на тапата на фюзелажа, свързани с четирите болта, които закрепват тапата на вратата към корпуса на самолета.

Свързани новини

23.01.2024 18:00

Акциите на Boeing се разпродават заради нови проверки

Видян 1695 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Акциите на Boeing леко поевтиняха в началото на търговията в понеделник след препоръката на Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ авиокомпаниите да проверят по-старата версия на Boeing 737 поради опасения, свързани с тапите на вратите в средата на изхода. Това се случи след неотдавнашен инцидент с полет на Alaska Airlines, при който вратата се отдели във въздуха.

В изявлението на FAA, наречено "Предупреждение за безопасност за операторите", се препоръчва визуална проверка на тапите на вратите на самолетите Boeing 737-900ER за "допълнително ниво на безопасност". 737-900ER, по-стар самолет, който не принадлежи към фамилията MAX, може да се похвали с 505 единици в експлоатация както в САЩ, така и в чужбина, по данни на Boeing, въпреки че се използва предимно от местните превозвачи United Airlines, Alaska Airlines и Delta Air Lines.

Препоръката на ФАА да се разгледат тапите на вратите на самолетите Boeing 737-900ER беше продиктувана от съобщения за неуточнени проблеми с болтовете, които възникнаха по време на допълнителните проверки, извършени от някои авиокомпании след инцидента с MAX 9.

Авиокомпаниите се призовават да изпълнят незабавно ключови части от процедурата за техническо обслужване на сглобяването на тапата на фюзелажа, свързани с четирите болта, които закрепват тапата на вратата към корпуса на самолета.


Акциите на Boeing се понижиха с 0,5 % в началото на търговията в понеделник, което допринесе за 17,5 % спад от началото на годината. Въпреки че не е част от по-новия флот MAX, 737-900ER има същия дизайн на тапата на вратата, който позволява добавянето на допълнителна врата за авариен изход за увеличаване на местата.

Говорител на Boeing изрази пълната си подкрепа за действията на FAA. Според FAA представеният през 2007 г. самолет 737-900ER е натрупал над 11 милиона часа експлоатация и 3,9 милиона летателни цикъла без проблеми, свързани с тапата на вратата.

Междувременно FAA заяви, че самолетите MAX 9 ще останат приземени, докато не бъдат счетени за безопасни за експлоатация. United удължи отмяната на полетите на MAX 9 до 26 януари, докато Alaska Airlines, за която MAX 9 представляват 20% от флота, все още не е потвърдила продължителността на отмяната.


United, която експлоатира 136 от самолетите 737-900ER, които са обект на последната препоръка, не очаква проверките да доведат до прекъсване на обслужването. Аляска Еърлайнс, която вече от няколко дни извършва такива проверки, не съобщава за никакви констатации.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

рак