Продажбите в Китай представляват около една пета от общите приходи на Apple през миналата година.

Свързани новини

08.09.2023 18:00

Акциите на Apple падат заради забраните в Китай

Видян 939 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазарната стойност на Apple спадна с близо 200 млрд. долара след съобщенията, че Китай е забранил на държавните служители да използват iPhone или други чуждестранни устройства за служебни цели или да ги внасят в офиса.

Акциите на Apple паднаха с почти 3% в четвъртък, а през последните два дни са се понижили с 6,4%. Няколко основни доставчици на американския технологичен гигант също отбелязаха рязък спад на акциите си. Тайванската компания TSMC, най-големият производител на чипове по договор в света и основен доставчик на Apple, загуби над 2%, докато акциите на ASE Technology Holding, една от най-големите компании за тестване и опаковане на полупроводници в света, се понижиха с 2%, а производителят на лещи за фотоапарати Largan Precision отбеляза спад от над 3%.

Според Ален Хуанг, изпълнителен директор на Mega International Investment Services Corp в Тайпе, цитиран от Ройтерс, Китай, най-големият чуждестранен пазар за продуктите на Apple, може да разшири още повече ограниченията си върху използването на iPhone от длъжностни лица.


Продажбите в Китай представляват около една пета от общите приходи на Apple през миналата година.

На държавните служители в някои агенции вече е било забранено да използват iPhone от години. Последната заповед изглежда значително разширява обхвата на тази политика.


През февруари Пекин също така поиска от мултинационалните компании, работещи в Китай, включително Apple, Amazon и JPMorgan Chase, да представят своите практики за обработка на данни за одит, преди да им бъде разрешено да изнасят данни, генерирани на местно ниво, извън страната.

В САЩ на държавните служители беше забранено да използват китайски телефони от марки като Huawei, както и да изтеглят и използват популярното китайско приложение за социални медии TikTok на издадените им от правителството устройства. Длъжностните лица изразиха опасения, че Пекин може да се опита да получи достъп до данните на американските потребители.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец