Свързани новини

12.12.2012 13:52

Акция Захарно петле вкара 5 в затвора

Видян 4998 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецакция "Захарно петле" вкара петима в ареста. Операцията на ГДБОП е проведена в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Благоевград, Ямбол, Перник, Плевен, Разград и Ловеч, съобщи МВР. Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с данъчни престъпления. От претърсените 27 адреса са иззети голямо количество счетоводни, банкови, фирмени документи, компютърни конфигурации и пълномощни за търговия със захар. В полицейския арест са задържани четирима столичани - Д.Д. на 43 години, С.Т. на 40 години, Д.Б. на 43 години - регистриран за водене на невярна счетоводна отчетност, получаване на средства от бюджета с помощта на неистински документи, незаявяване на неплатежоспособност и неоткриване на производство по несъстоятелност на дружества и В.Р. на 34 години, регистриран за аналогични престъпления. Малко по-късно е задържана и тяхна сътрудничка от Стара Загора - 40-годишната Б.П.


Групата е внасяла в страната бяла рафинирана захар посредством вътрешнообщностно придобиване от Гърция. Оттук нататък следвала престъпната схема - получатели на стоката били дружества от типа „буфер”, които избягвали плащането на данъчните си задължения, след като декларирали фиктивни сделки с неизяснен характер от фирми типа „липсващ търговец”. След това дружествата реализирали захарта на цена, много по-ниска от пазарната. Така групата избягвала плащането на дължимия ДДС и е ощетила държавния бюджет с около 2 500 000 лв. от февруари до момента. Освен това, придобитата по този начин стока ги правела конкурентноспособни, но нарушавали пазарните принципи и изкривявали пазара на хранително - вкусовата промишленост.


Срещу С.Т., Д.Д. и В.Р. е взета мярка „задържане под стража за срок от 72 часа”.


Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.321, във връзка с чл. 255 от НК. Действията по разследването продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец