Относно отстъпката за 1 лв. на литър за горивата Мирчев смята, че мярката ще мине и на второ четене

Свързани новини

23.12.2022 13:29

Ако предложенията на БСП за бюджета бъдат приети, ще го закъсаме като през 1996-а

Видян 1292 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При едно лошо развитие на икономиката за следващата година може да отидем до абсолютно невиждан от 1996 г. бюджетен дефицит. Преведено - това означава, че България трябва да изтегли огромни заеми, по които само лихвите ще бъдат милиарди годишно. Това коментира в „Здравей, България” депутатът от „Демократична България” Ивайло Мирчев.


Слушах Ваш гост от БСП (Румен Гечев - бел. ред.). Помня го от 1996-а, когато по същия начин и със същия апломб обясняваше, че трябва да увеличаваме разходите. Хората понякога трудно си го представят, но без да плаша никого, тези времена могат да се върнат и трябва да се замислим, че децата и внуците ни ще плащат дългове от десетки, дори стотици милиарди”, предупреди Мирчев.


„Когато тази година имате вече 8-9% дефицит, не може следващата да кажете, че ще правим балансиран бюджет. Не става, чисто икономически. Може, в най-добрия случай, да отидем на 5-6% дефицит. Само че тогава вече влизаме в истинска дългова спирала, защото не можем да спрем да теглим заеми”, поясни той.

По думите на Мирчев тези заеми ще са за най-различни разходи, които са включени в бюджета. „Съгласни сме, че минималната работна заплата трябва да се вдига с нивото на конкурентоспособност”, добави депутатът.

Относно отстъпката за 1 лв. на литър за горивата Мирчев смята, че мярката ще мине и на второ четене. „Всеки подобен ход по отношение на „Лукойл”, ние го приветстваме. Включително, предложението ни за поемане на оперативен контрол върху „Лукойл”. Целта ни не е държавата да прибере „Лукойл”, а „Лукойл” да разбере, че държавата има инструмент, с който да накара компанията да не изнудва страната ни”, е мнението му.

На въпрос възможно ли е сближаване на партиите около третия мандат, депутатът от ДБ, поясни: „Ние сме се концентрирали върху реализирането на втория мандат. Не мислим за трети, защото той е изключително рисков. Трябва да минем с втория мандат”, категоричен е Мирчев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 смешник 23.12.2022 10:08

    А защо точно с ваша помощ давате милиарди за хартиени самолети, за военна и друга помощ за Украйна, като вашите поданици едва кретат и свързват двата края и за тях все няма и няма пари. За това пък вашите тлъсти заплати мярка не ги хваща и се актуализират по няколко пъти годишно, въпреки, че заслужавата една голяма нула

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби