Свързани новини

11.08.2021 11:19

Ако партиите ги е грижа за хората, да актуализират бюджета преди изборите: Асен Василев

Видян 4177 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички партии в парламента прокламират, че се грижат за хората. И ако наистина искат да покажат, че се грижат и за пенсионерите, и за здравните работници, и за бизнеса, парламентът трябва да направи актуализацията на бюджета, преди да се разпусне преди едни евентуални нови избори, това казва в интервю за в. "24 часа" министърът на финансите Асен Василев.

Той уточнява, че депутатите могат да имат друга визия за конкретните параметри за пенсиите или помощите на бизнеса, но без актуализация на бюджета държавата не би могла да посрещне всички плащания до края на годината. Както е известно, предлаганият от служебното правителство ремонт на бюджета предвижда да бъдат изразходвани допълнително 1.8 млрд. лева при очаквани допълнителни приходи от 2 млрд. лв. Повече пари се предлага да бъдат дадени за социални дейности - 575 млн. лв, подкрепа на бизнеса в условия на влошена ситуация с коронавируса - 430 млн. лв., и други.

Според Асен Василев на база останал резерв плащанията, свързани с епидемията от коронавирус, ще могат да вървят само до края на този месец. Той поясни, че без актуализация не може сега записаната разходната част на бюджета да се надвиши, въпреки че държавата разполага с 1.6 млрд. лева повече от планираните.

В отговор на въпрос Василев коментира, че в противен случай при нова пандемична вълна няма да има пари за допълнителната финансова помощ за медиците, средства за допълнителни ваксини и лекарства. Допълнително ще се наложи спиране на мярката 60/40. Допълнителните по 50 лева за пенсионерите пък "ще бъде на кантар дали ще ги има за септември", а за октомври и за ноември със сигурност изплащането им


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да