Москва реагира на неотдавнашните заплахи от страна на украинските въоръжени сили за потенциален удар по Кримския мост, който свързва Русия с Кримския полуостров

Свързани новини

21.04.2022 15:47

Ако Киев е имал възможност, отдавна е щял да удари Кримския мост: Украински представител

Видян 2404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Москва реагира на неотдавнашните заплахи от страна на украинските въоръжени сили за потенциален удар по Кримския мост, който свързва Русия с Кримския полуостров.




"Подобни изявления не са нищо друго освен обявяване на възможен терористичен акт. Това е неприемливо. Тук има много признаци на деяния, които подлежат на правна проверка и последващо наказание", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в четвъртък.



Реакцията идва, след като в сряда секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов заяви, че ако Украйна е имала възможност, отдавна е щяла да удари Кримския мост и че въоръжените сили на Украйна ще го направят сега, ако е възможно.


 


"Ако имахме възможност да го направим, вече щяхме да сме го направили. Ако има възможност да го направим, със сигурност ще го направим", каза Данилов в интервю за Радио НВ, когато бе попитан дали Украйна може да удари Кримския мост, тъй като по него се изпращат подкрепления.




Бившият руски президент и настоящ ръководител на Съвета за национална сигурност Дмитрий Медведев също отговори на заплахата, като написа в канала си в Telegram, че "Един от твърдите украински ръководители говори за необходимостта да се нанесе удар по Кримския мост. Надявам се, че той разбира каква ще бъде ответната мишена. "


 


 


 Строителството на Кримския мост започва през 2016 г. и е завършено две години по-късно. Инфраструктурният проект на стойност няколко милиарда долара свързва Кримския полуостров с Краснодарския край в югозападната част на Русия. С дължина 19 км той е най-дългият мост в Европа и позволява преминаването на автомобили и влакове. Русия го използва за транспортиране на бронирана техника в южните райони на Украйна в условията на продължаващия военен конфликт между Москва и Киев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.