Лидерът на ГЕРБ напомни вчерашното си изявление - че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен.

Свързани новини

06.10.2023 09:55

Ако ДПС има подготвени хора, защо да не станат министри: Борисов

Видян 675 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако имат хора, които да се справят по-добре с работата, защо да не станат министри.

Така Бойко Борисов отговори в кулоарите на парламента на старта на днешното заседание на НС на въпрос трябва ли и ДПС да има министри.

На няколко пъти този и миналия месец лидерът на ГЕРБ "присъедини" към управляващото мнозинство и ДПС. От движението обясниха, че с гласуванията си по всички ключови въпроси показват ясно, че подкрепят (не)коалицията, но формално не са част от мнозинството. От ПП-ДБ също признаха, че без подкрепата в парламента на ДПС ключови гласувания няма как да минат, а съдебната реформа и промените в конституцията - изобщо. Именно тези реформи бяха мотивът да се стигне до сглобката.

Не му е мечтата да стане министър, отвърна Борисов на въпрос дали Делян Пеевски може също да стане член на кабинета "Денков/Габриел".

Лидерът на ГЕРБ напомни вчерашното си изявление - че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен.

Той даде да се разбере, че е силно подразнен от вчерашния коментар на съпредседателя на "Промяната" Кирил Петков - че Борисов трябвало да се гордее с подкрепата си за кабинета "Денков". „Гордостта ми блика отвсякъде, щом така е казал. В нашето споразумение е записано, че при ротацията Мария Габриел става премиер, а всеки министър минава оценка”, изтъкна той, противопоставяйки се на думите на Петков.

Кирил Петков изтъкна снощи и че без ПП-ДБ Борисов не може да смени нито един министър. На това лидерът на ГЕРБ днес отговори: „Още днес могат да разберат какво е без нас. По същия начин и той абсолютно нищо не може да прави. Затова всеки ден започваме отрано да комуникираме с часове по телефона”.

 "Не ми харесва това, че закони се изменят по няколко пъти. Надявам се, че след ротацията държавата ще бъде в по-добро финансово състояние", подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ напомни вчерашното си изявление - че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и ако има по-подходящ кандидат, ще бъде сменен.

Слушах министър Тагарев и съм много възмутен от това, което каза той. Не му прави чест, заяви той по повод проекта за Страйкърите”, заяви Борисов.

Най-важното в промяната на Конституцията е съдебната реформа. Това, което години наред се говореше – за разделянето на ВСС, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика, изтъкна пред журналисти Борисов.

„Това за мен са съществените неща. Видях напрежението в обществото – затова няма да подкрепя предложението за смяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе”, уточни Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог