“Раздаване на пари на калпак” е техника, която се е използвала по време на кабинета “Петков”. За този период тя е сработила, но през следващата година страната ще има нужда от насочване на помощите - определяне на енергийно бедните и две тарифи за цената на тока.

Свързани новини

17.10.2022 11:22

Ако БСП не подкрепи въоръжаване на Украйна, шансовете за сътрудничество с тях биха намалели значително: Панев, ДБ

Видян 1274 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако БСП не подкрепи предложението за въоръжаване на Украйна,  шансовете за сътрудничество с тях биха намалели значително. Това заяви Владислав Панев от "Демократична България" в студиото на "Твоят ден". "Два дни преди откриването на 48-ото НС формулата за съставяне на правителство е абсолютно неясна. Ако преди две седмици смятах, че шансовете за излъчване на кабинет са 50/50, сега по-скоро съм песимист", допълни той.

Той категорично заяви, че “Демократична България” няма да подкрепи правителство с първият мандат. “За първия мандат няма шанс да бъде излъчен кабинет с нашата подкрепа”, заключи Панев.

Подкрепата си за втория мандатоносител - “Продължаваме Промяната”, ДБ ще дадат в зависимост от “бюджетната дисциплина”. “Много е важно да видим какви ще бъдат числата за 2023 година”, подчерта Панев и допълни, че вижда “много сериозни предизвикателства” по отношение на бюджета за следващата година. “България има нужда от по-балансиран бюджет, отколкото този който се задава”, заяви още депутатът от ДБ.

“Раздаване на пари на калпак” е техника, която се е използвала по време на кабинета “Петков”. За този период тя е сработила, но през следващата година страната ще има нужда от насочване на помощите - определяне на енергийно бедните и две тарифи за цената на тока.

Той коментира какви са възможните формули за коалиция, като изтъкна, че такава с участието на БСП е под въпрос. “Миналата година, когато се коалирахме с тях, нямаше война в Украйна. В момента тази линия на разделение между нас и БСП и е доста сериозна и не съм сигурен, че ще можем да я изчистим в следващите седмици”, коментира Панев и допълни, че ако БСП не приеме предложението на ДБ за въоръжаване на Украйна шансовете “за сътрудничество с тях биха намалели значително”. Те обаче биха си сътрудничили по темите съдебна реформа и енергетика, посочи Панев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 17.10.2022 12:20

    чукундур

  • 001 Anonimen 17.10.2022 11:30

    Този е доста странен тип, уж от зелените, а все към война го тегли...Може би си мисли, че Зеленски идва от зелените?! Този пръв ще се скрие, ако има мобилизация, но на приказки е много силен

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.