Свързани новини

22.03.2009 13:37

Ахмед Башев: "В Гърмен има модел за етническа толерантност!"

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В община Гърмен не само, че няма ислямски фундаментализъм, а има модел за етническа толерантност не само в България, но и в света!" Това каза на пресконференция кметът на община Гърмен Ахмед Башев, предаде БГНЕС.


Башев коментира, че десетилетия наред са се мъчили да създават толерантност в община Гърмен, а безотговорни политици като Яне Янев я съсипват с цел постигане на користни политически интереси. Политици като Янев ни връщат с 20 години назад, те ще си останат в детската градина. На въпрос кой има интерес от обяснение на този въпрос, то обяснението със сигурност е свързано с изборите. "Моите врагове не са на политическа основа, а чисто личностни и се ръководят от егоизма”, коментира кметът на Гърмен.
Кметът на община Гърмен Ахмед Башев многократно е нарушавал действащите нормативи и процедури във връзка с усвояване на еврофондове, както и по Закона за обществените поръчки /ЗОП/ и Закона за общинската собственост /ЗОС/.


До този извод стигат разследващите органи, чийто заключения притежава агенция БГНЕС. Само преди седмица Башев бе на разпит и даваше показания пред агентите в централата на Държавна агенция "Национална сигурност" в столицата. Разследващите смятат, че Башев дълго време се е ползвал и със специалното отношение на компетентните държавни органи, тъй като нито едно от многобройните му нарушения не е довело до санкционирането му под каквато и да било форма. Като един от най-фрапантните случаи при които е налице източване на еврофондове разследващите посочват договора от септември миналата година. На 10.09.2008 г. е подписана декларация за партньорство между община Гърмен, представлявана от кмета Ахмед Башев, сдружение с нестопанска цел «Местна инициативна група – МИГ Гърмен» и стопанската организация Кооперация «МИГ-НАДЕЖДА 2004». Целта е представяне на проект по програма за развитие на селските райони /програма «Лидер»/, финансиран със средства от европейските фондове и администриран от Министерството на земеделието. Наличието на такова тристранно партньорство е задължително условие за кандидатстване по програмата. Към дата 10.09.2008 г. обаче няма решение на Общински съвет Гърмен, с което да се одобрява участието на общината като партньор в подобно публично-частно партньорство. Липсва и одобрение на Общинския съвет точно по отношение на споменатите партньори на общината – гражданското сдружение и кооперацията. Не става ясно и по какви критерии именно тези субекти следва да са участници в партньорството. Кметът Ахмед Башев, освен че си е позволил да подпише документите без одобрението на Общинския съвет, се намира и в тежък конфликт на интереси, тъй като е член на Управителния съвет на «Местна инициативна група – МИГ Гърмен», а и фактически контролира гърменската кооперация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец