Свързани новини

26.09.2012 12:49

Ахмадинеджад: Нужен е нов световен ред

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нужен е нов световен ред, който да замени сегашната епоха на тормоз от страна на САЩ. Това каза иранският президент Махмуд Ахмадинеджад в интервю за АП.


"По Божията воля ще дойде нов ред и ще премахне ... всичко, което ни разделя", изтъкна Ахмадинеджад в ексклузивно интервю за Асошиейтед прес, говорейки чрез преводач в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН. "Всяка враждебност, всяка липса на искреност е към края си. Ще се установи справедливост и правосъдие", допълва президентът на Иран. 

По думите му светът вече губи търпение от текущото състояние на нещата.


Това ще бъде ред, в която САЩ и традиционните сили играят по-малка роля и всяка страна има равнопоставеност (макар Ахмадинеджад често да прогнозира, че Държавата Израел скоро ще се превърне в историческа бележка под линия, коментира АП).


"Сега дори учениците от основното училище по целия свят знаяр, че правителството на Съединените щати провежда международната политика на тормоз", каза той. "Аз вярвам, че системата на империите е достигнала края на пътя. Светът вече не може да търпи император да го командва", категоричен бе той.


Иранският президент коментира и решенията за гражданската война в Сирия и отхвърли въпроса за ядрената амбиции на Иран. Той заяви, че въпреки западните санкции, страната му е по-добре, отколкото беше, когато той встъпи в длъжност през 2005 г.


Очаква се Ахмадинеджад да се обърне за последно като президент на Иран към Общото събрание на ООН в сряда сутринта (следобед българско време).



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева